"Ghelamco Arena staat op de verkeerde plaats"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 26 reacties
"Ghelamco Arena staat op de verkeerde plaats"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Volgens Johan De Mol staat het gloednieuwe stadion van KAA Gent op de verkeerde plaats. De professor aan de Gentse universiteit geeft de blauwhemden in deze examenperiode alvast een dikke buis inzake mobiliteit.

Professor Johan De Mol is mobiliteitsexpert aan de UGent. De man heeft dus kennis van zaken. En net hij doet het mobiliteitsplan rond de nieuwe Ghelamco Arena in Het Laatste Nieuws af als larie.

De Mol wijst op het gebrek aan lijnen voor het openbaar vervoer naar de nieuwe arena. Ook de fietsroutes naar het stadion zijn volgens de deskundige ronduit onveilig.

Nochtans kwamen de Buffalo’s destijds met een minutieus uitgewerkt mobiliteitsplan op de proppen. Een systeem van pendelbussen, tweeduizend fietsstallingen en nog meer reserveerbare parkeerplaatsen zouden files en ongeregeldheden op wedstrijddagen moeten tot een minimum beperken.

Toch willen de Oost-Vlamingen toegeven dat er in de eerste maanden enkele groeipijnen zullen op te merken zijn. “Maar die zullen allesbehalve onoverkomelijk zijn”, licht mobiliteitsmanager Erwin De Martelaere toe. “Bovendien moet tegen de jaarwisseling de volledige ontsluiting van de Gentse ring een feit zijn. Dat vormt voor ons een wereld van verschil. Al raden we de fans nog steeds aan om de fiets te nemen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties