Jordan Lukaku wil weg bij Anderlecht

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 53 reacties
Jordan Lukaku wil weg bij Anderlecht
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Jordan Lukaku wil weg bij Anderlecht. De linksachter hoopt op zijn minst op een uitleenbeurt. "Ik wil de top bereiken en dan kan ik me niet nog een rotseizoen permitteren."

Twee seizoenen geleden deed de broer van Romelu Lukaku al van zich spreken onder Ariël Jacobs. Onder andere in play-off I zorgde hij mee voor een felbevochten clean sheet op Sclessin. Vorig seizoen kwam de 18-jarige belofte zelf niet eens aan spelen toe. “Ik was de enige speler uit de A-kern die geen enkele minuut heeft gespeeld. Zelfs in de beker kreeg ik geen kans. En met die twee selecties kan je me niet sussen.”

Lukaku begon wel in de A-kern, maar werd gehinderd door kwaaltjes. Vervolgens kreeg hij te horen dat hij naar een andere club mocht uitkijken. Maar het werd uiteindelijk trainen met de beloften. “Door die blessure was ik al snel derde keuze na Olivier Deschacht en Behrang Safari”, gaat Lukaku verder in Het Nieuwsblad. “Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik met hen kon concurreren. Ik ga nu dus op zoek naar een uitleenbeurt.”

"Bovendien zie ik mezelf eigenlijk niet als linksachter. Mijn offensieve kwaliteiten nemen duidelijk de bovenhand op de defensieve. Maar ik denk niet dat de coach het aandurfde om Milan Jovanovic op de bank te zetten ten koste van mij."

Na de winst met de beloften van het prestigieuze toernooi in Viareggio was er nochtans belangstelling van het grote AC Milaan. “Er waren inderdaad contacten met Milaan. Maar het ging allemaal een beetje snel en uiteindelijk kwamen de partijen niet tot een akkoord. De volgende keer ga ik alvast wat meer tijd nemen om alles te bekijken.”

Een andere optie was het Congolese team van vader Roger Lukaku. Laatstgenoemde wilde zijn zoon voor 200.000 euro afkopen van Anderlecht. “Anderlecht liet me niet gaan voor dat bedrag. De club wilde immers niet dezelfde fout maken als bij Bryan Verboom en Bruno Godeau.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties