Wie is er nieuw en wie sluit pas later aan bij Lokeren?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Wie is er nieuw en wie sluit pas later aan bij Lokeren?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren hervatte vandaag de trainingen. De spelersgroep van Peter Maes was echter nog niet helemaal compleet. Bovendien verbrak Benjamin Mokulu eenzijdig zijn contract bij de club.

Timothy Collard in Lokeren

Iets voor elf uur begonnen de troepen van Peter Maes aan hun eerste training van het nieuwe seizoen. Enkele spelers moesten de openingstraining echter aan zich voorbij laten gaan om diverse redenen. Wij lijsten het graag even voor u op.

Davino Verhulst

De 25-jarige doelman komt over van tweedeklasser Sint-Truiden en moet de concurrentie aangaan met Boubacar Copa. Eerder speelde hij al op het hoogste niveau bij Beveren, Genk en Willem II.

Hans Vanaken

Deze jonge middenvelder werd door Lokeren net als Verhulst weggeplukt uit de tweede afdeling. De voorbije twee seizoenen maakte Vanaken indruk bij Lommel United en nu gaat de spelmaker het dus proberen in de Jupiler Pro League. Morgenvroeg kan je hier op Voetbalkrant.com een uitgebreid interview met de youngster lezen.

Denis Odoi

De verdediger komt over van Anderlecht en moet de defensie van Lokeren versterken. Odoi sloot in de namiddag aan maar beperkte zich tot gewoon wat lopen.

Jordan Remacle

Maandagavond raakte bekend dat ook Remacle de kern van Peter Maes naar Lokeren trekt. Op de eerste training was echter nog geen spoor te bekennen van de flankspeler die overkomt van AA Gent.

Benjamin Mokulu

Misschien wel het meest opvallende verhaal van de dag. De stevige spits verbrak eenzijdig zijn contract via de wet van ’78. Waar de toekomst van Mokulu ligt is echter nog onduidelijk.

Owonikoko Abayomi Seun

Deze tot Georgiër genaturaliseerde Nigeriaan is een testspeler die in de namiddag aansloot. De twintigjarige aanvaller mag zich tijdens de voorbereiding bewijzen en kan bij een goed rapport misschien meteen de vervanger worden van de vertrokken Mokulu.

Giorgios Galitsios

De Griekse rechtsachter onderging een ingreep in zijn vaderland en zal de komende twee weken nog buiten strijd zijn. Vrijdag ondergaat hij nog een laatste check-up en daarna vliegt hij wellicht terug naar België.

Junior Dutra

De Braziliaanse middenvelder ontbrak ook op de eerste training. Hij sluit later deze week omdat hij pas een latere vlucht kon nemen.

Jérémy Taravel

Nog niet klaar om deel te nemen aan de groepstraining. De Franse verdediger kreeg tijdens de vakantie reactie op een knieoperatie die hij eerder onderging. Hij hield het bij individuele training.

Boubacar Copa

Nog actief met Ivoorkust, sluit ook pas later aan.

Ayanda Patosi

Ligt al een hele tijd in de lappenmand en is nog niet honderd procent fit. Net als Taravel hield ook Patosi het nog rustig en werkte hij individueel aan zijn herstel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties