Belgische meisjes op zoek naar Europese titel in Zwitserland

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Belgische meisjes op zoek naar Europese titel in Zwitserland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de schaduw van de prestaties van de Rode Duivels is ook het nationale meisjesteam U17 bezig aan een unieke prestatie. De Rode Duivelinnen hebben zich immers geplaatst voor het Europees kampioenschap in Zwitserland.

Onder andere Nederland, Denemarken en Duitsland gingen voor de bijl in de voorrondes. Opvallend is bovendien dat het Europees kampioenschap wordt betwist tussen de vier beste voetballanden. En daar zijn onze meisjes bij!

Komende dinsdag staat Polen op het menu in de halve finale. De Duivelinnen staat bovendien op amper 160 minuten van de titel (een wedstrijd wordt over twee helften van veertig minuten gespeeld, nvdr.). “We moeten nu vooral genieten”, vertellen Lotte Aertsen, Amber Maximus en Diede Lemey in koor. “Het is al een straffe prestaties dat we hier staan.”

“We mogen dromen, maar moeten tegelijkertijd realistisch zijn en met de voetjes op de grond blijven. Alles is mogelijk in Zwitserland en het team wil maar wat graag Europees kampioen worden. Maar wil elke deelnemer die titel niet pakken?”

Het vrouwenvoetbal wordt in ons land meestal achteruit geschoven. Ook de media houden het meestal op enkele lijntjes in de hoek van een krant. “Bij ons draait het, meer dan bij de mannen, vooral om plezier en passie”, besluiten de meisjes op Sporza. “Verder is er niet zo’n groot verschil. Al ligt de snelheid van uitvoering bij de jongens misschien wel iets hoger.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties