Wambach: "Hopelijk zal Alex mijn record sneller verbreken"

Wambach: "Hopelijk zal Alex mijn record sneller verbreken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Abby Wambach scoorde deze nacht vier keer tegen Zuid-Korea en is zo internationaal topschutster aller tijden. Na de wedstrijd reageerde ze met veel respect voor Mia Hamm, wiens record ze van de tabellen veegde. En alvast met een knipoog naar Alex Morgan.

"Ik kan niet genoeg zeggen hoezeer ik opkijk naar Mia en hoe wonderbaarlijk haar record was. Als ik nu zou gestopt zijn met voetballen, dan had ik het record niet willen breken. Zo hard kijk ik naar haar op. Zij deed heel veel voor mij. Ze wou dat haar record werd gebroken en ik hoop nu ook dat Alex Morgan mijn record breekt. Ik zei haar daarnet dat ze er beter niet zo lang over doet als ik", aldus Wambach na de wedstrijd.

Het WK van 2015 winnen is nu het volgende doel van Wambach: "Ik wil de Verenigde Staten aan de wereldtitel helpen in 2015. In welke rol dat is, maakt me niet uit. Ik wil Alex zoveel mogelijk in een scorende positie brengen, want mijn benen kunnen niet bewegen zoals die van haar. Ze kan scoren uit elke positie en gaat het leeuwendeel van de goals maken de komende jaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties