Belgische meisjes richting finale EK?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Belgische meisjes richting finale EK?
Foto: © SC

De Rode Duivelinnen U17 spelen vandaag de halve finale van het Europees kampioenschap tegen Polen. "We worden beschouwd als klein duimpje, maar gaan op het veld tonen wat we waard zijn", klinkt het bij de meisjes.

De jonge Duivelinnen zorgen bovendien voor een primeur: nooit eerder slaagde een nationale Belgische damesploeg erin om een halve finale van een EK te behalen. Daarvoor knokten de meisjes zich in de voorronde onder andere voorbij Duitsland en Nederland.

Vandaag staat in Zwitserland dan ook de wedstrijd tegen Polen op het programma. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Zweden. “We zijn al sinds zondagochtend in Zwitserland”, vertelt aanvoerster Valentine Hannecart in La Dernière Heure. “Het is belangrijk om voldoende te kunnen recupereren van de reis alvorens aan de bak te moeten.”

“We worden hier toch beschouwd als klein duimpje”, merkt de 17-jarige middenveldster die komend seizoen voor RSC Anderlecht gaat spelen op. “Maar we gaan op het veld tonen dat we hier onze plaats dubbel en dik verdienen.”

Voor het team is het, net zoals voor België, een absolute primeur. Hoe gaan de meisjes om met de situatie? “Ik denk dat we vlak voor de wedstrijd wel met zenuwen zullen kampen, maar uiteindelijk is er geen druk om een resultaat te spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties