Dit weekend 17e Keizer Karel Cup

Dit weekend 17e Keizer Karel Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit jaar is er weer - naar jaarlijkse gewoonte - een Keizer Karel Cup op de Blaarmeersen in Gent. Dit weekend zakken weer vele profvoetballers af naar de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. De KKC werd vorige week officieel voorgesteld in het Huis van de Sport.

Aernout Van Lindt in Gent

Sportizon, de organisator van de Keizer Karel Cup, kondigde een aantal nieuwigheden aan:  “Dit jaar moesten we aanvragen weigeren. We hebben ook gekozen voor een iets kleiner toernooi dan vorig jaar, met in totaal 424 ploegen – ook al waren er meer aanvragen. De vrouwen- en mannencompetitie blijft uit 64 ploegen bestaan. Alle toppers van vorig jaar komen dit jaar wel terug. Sommige goede recreantenteams proberen het wel eens bij competitie.”

“Logisch charter”

De belangrijkste nieuwigheid is echter een gedragscharter, waarin het alle ploegen wil verplichten tot fair play. “Dat charter is logisch. Het is gemaakt deels voor de veiligheid van de spelers en ook om spelers bewust te maken.” In het charter staat onder andere dat het materiaal moet worden gerespecteerd, dat er eerlijk, sportief en enthousiast moet worden gespeeld en dat je respect moet hebben voor ploegmaats, tegenstanders en de scheidsrechter.

Ook dit jaar zijn er weer tal van randactiviteiten rondom de Keizer Karel Cup: zo is er een grootse bbq, zijn er ’s avonds een aantal feesten met deejays en zijn er penaltycups tegen Bailly en Boeckx. Ook de Nivea for Men Friends Cup gaat net als vorig jaar door op een apart terrein.

“Vijf eersteklassevoetballers halen het niet van vijf minivoetballers”

De peters anno 2013 zijn Vadis Odjidja, Kevin De Bruyne, Jellert Bettens en Olivier Deschacht. Die laatste was ook present op het persmoment waarin de KKC van dit jaar werd uit de doeken gedaan. “De Keizer Karel Cup is pure ontspanning om met vrienden en tegen vrienden te spelen. Toch blijft het competitief en komt er wat gezonde stress bij”, aldus Deschacht.

“Ik deed al eens mee om te winnen, maar haalde toen de finale niet. Ik denk niet dat vijf eersteklassespelers zouden kunnen winnen op dit toernooi. Lang meespelen misschien wel, maar de hoofdprijs: dat denk ik niet eerlijk gezegd. Het gaat heel snel en als veldvoetballer maak je al eens de voet bij balverlies naar voor te verdedigen. Dat mag niet in het huidige minivoetbal.”

“Gent is ook een sportstad”

Ook Resul Tapmaz, de schepen van Sport van de stad Gent, was uitermate opgetogen over zijn eerst KKC als schepen. “Het is de eerste keer dat ik het zelf zal meemaken. Ik wil dat de Keizer Karel Cup een toegankelijk evenement is en blijft. Dit is een duurzaam verhaal, de draagvlak binnen de sport is enorm groot.”

“Ik wil met dit project bewijzen dat Gent niet enkel een cultuurstad of een evenementenstad is, maar evenzeer ook een sportstad. We zitten ook in alle topklasses in vele sporten en in vele graden en categorieën. Verder ben ik ook trots op de Gentenaars bij topclubs in het voetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties