Interview Vanden Borre: "WK blijft een droom"

Vanden Borre: "WK blijft een droom"
Foto: © SC

Anthony Vanden Borre tekende onlangs een contract voor twee jaar bij Anderlecht. De rechtsback is blij met de kans die hij krijgt en wil het nu dag per dag bekijken, al heeft hij een grote droom: het WK halen met Belgiê.

Aernout Van Lindt in Anderlecht

“We zitten aan het begin van een nieuw seizoen. Kampioen worden blijft de grootste ambitie van Anderlecht als club. Ik ben blij de voorbereiding hier meteen te kunnen meemaken, want dat is zeer belangrijk.”

“Mijn contract lag al een tijdje klaar bij Anderlecht, het was gewoon wachten op een handtekening. Ik heb een kans gekregen van deze club en ik ben daar blij om. Ik wist op voorhand dat het vorig seizoen moeilijk zou zijn voor me, want de ploeg speelde om de titel. Die voorbije zes maanden zjin dus geen verloren maanden geweest, integendeel.”

"Anderlecht is de keuze van mijn hart"

“Anderlecht is uiteindelijk de beste keuze die ik kon maken. Te veel twijfelen en nadenken is niet goed. Ze gaven me een kans en dit is weer iets nieuws in mijn carrière. Anderlecht is de club waar ik mijn opleiding heb gehad en dus heb ik uiteindelijk de keuze van mijn hart gevolgd door hier te tekenen. Het is en blijft ‘mijn’ club en ik heb goed met de leiders van Anderlecht gepraat.”

“Ik ben kalmer geworden in vergelijking met vroeger. Ik wist dat ik terug van 0 moet beginnen en probeer het nu dag per dag te bekijken.”

"Zal heel moeilijk zijn om selectie te halen van de Rode Duivels"

En toch is daar die ene droom: het WK in Braziliê meespelen: “Het WK halen is natuurlijk een droom. We zijn en blijven voetballers. Ik denk dat iedereen wel naar Braziliê wil. Ik denk niet dat het makkelijk zal worden om er te raken. Het begint hier al bij de club, al krijg ik dit seizoen misschien wel meer kansen nu er een aantal spelers weg zijn.”

“Toch zal het al heel moeilijk zijn om de selectie van de Rode Duivels te halen. Ik zie 2 of 3 spelers die beter zijn dan mij als rechtsback bij België. Er zijn mensen die zeggen dat we geen enkele goede rechtsback hebben, maar ik vind dat Toby superwerk levert op die positie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties