Anderlecht en Barça akkoord rond Dos Santos

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 95 reacties
Anderlecht en Barça akkoord rond Dos Santos
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft een akkoord met FC Barcelona omtrent de overgang van Jonathan Dos Santos. De vervanger van Lucas Biglia zou zo'n vier miljoen euro kosten. De landskampioen moet wel de speler zelf nog overtuigen.

Gisteren maakten we al melding van het dossier-Dos Santos. Ook Celta de Vigo en Fiorentina zijn geïnteresseerd in de middenvelder. Dat kan u HIER nog eens nalezen.

Volgens La Dernière Heure heeft de Belgische landskampioen een akkoord met Barça omtrent de transfer. De hoofdstedelingen zouden maximaal zo’n vier miljoen euro doorsluizen naar Catalonië voor de diensten van Dos Santos.

Herman Van Holsbeeck sleepte echter een akkoord uit de brand. Anderlecht betaalt meteen 2,5 miljoen euro. Het overige transfergeld wordt geregeld in een bonussysteem, tegenwoordig populair in de voetbalwereld. Zo ving RAEC Mons een extraatje voor Jérémy Perbet in de transfer richting Villarreal.

Het resterende anderhalf miljoen euro zou pas moeten worden betaald indien Anderlecht opnieuw de titel pakt. Ook het behalen van de tweede ronde van de Champions League zou RSCA een extra eurootje kosten.

De transfer is echter verre van rond. De hoofdstedelingen moeten Dos Santos er nog van overtuigen dat een verhuis naar de Jupiler Pro League een aantrekkelijke optie is. De Mexicaanse international heeft namelijk schrik om naast de selectie voor het WK van volgend jaar te grijpen. Al kan de rechtstreekse kwalificatie voor het kampioenenbal de doorslag geven. Wordt vervolgd!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties