Mbokani wil beter doen dan Shevchenko

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Mbokani wil beter doen dan Shevchenko
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dieumerci Mbokani verkaste onlangs van Anderlecht naar Dynamo Kiev. De Congolees steekt er zijn ambities niet onder stoelen of banken. Hij wil namelijk betere statistieken halen dan clublegende Shevchenko én in de top-tien van de Afrikaanse Gouden Bal eindigen.

Ook de club toont, tot Dieu's tevredenheid, ambitie. "Dynamo is de beste keuze. Ze hebben ook Lens van PSV gekocht en gaan nog grote ­spelers halen om weer een goeie Champions League-ploeg te worden. Vorig seizoen ­eindigden ze pas derde, maar de ambities zijn enorm", aldus De spits aan Het Nieuwsblad.

Mbokani wil betere statistieken halen dan Shevchenko, de beste Oekraïense voetballer aller tijden haalde 83 goals in 171 wedstrijden. "Ik wil zelfs beter doen dan Shevchenko. Hij is bij Dynamo Kiev wereldberoemd geworden en nu ik voor zo’n grote club speel, zet ik een serieuze stap vooruit. Ik ben ervan overtuigd dat ik binnenkort bij de beste Afrikaanse spelers ter wereld kan horen. Het is mijn doel om volgend seizoen bij de eerste tien te eindigen voor de Afrikaanse Gouden Bal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties