Bakenga: "Belangrijk zijn voor Club Brugge"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 24 reacties
Bakenga: "Belangrijk zijn voor Club Brugge"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge won zaterdagavond een oefenpot met 0-3 van Torhout. Musha Bakenga legde er twee in het mandje en de jonge aanvaller is ambitieus: "Mijn doel is om van belang te zijn voor dit Club Brugge", zei hij na de wedstrijd.

Bakenga maakte na de rust zijn opwachting voor blauw-zwart en zette de netten twee keer bol. “Ik ben tevreden over de wedstrijd. Ik ben een spits en mijn belangrijkste taak is te scoren en dat heb ik vandaag gedaan. Het scoren gaat de voorbije weken redelijk vlot omdat het een van mijn beste kwaliteiten is.”, aldus de Congolese Noor op de officiële website van Club Brugge.

De twintigjarige aanvaller meent echter nog beter te kunnen. “Natuurlijk kan ik nog veel beter, maar het was ‘ok’ want ik weet dat ik nog niet in mijn beste vorm verkeer. Ik heb nog enkele weken nodig om 100 % procent te zijn. Het is wel leuk om te weten dat ik ook op zo’n momenten de weg naar doel vind.”

"Garrido is een goede trainer met een duidelijke visie. Ik kijk er naar uit om met hem te werken"

Bakenga speelde vorig jaar op uitleenbasis voor Cercle Brugge, maar aan een nieuwe uitleenbeurt denkt de Noor voorlopig nog niet. “Ik heb vorig jaar veel geleerd, vooral qua duelkracht en vechten voor iedere bal. Dat was ook nodig om het Belgische voetbal gewoon te worden, maar het was in het begin niet altijd even makkelijk voor mij.”

“Op de bank wil ik van nut zijn voor de ploeg, dat is ook een belangrijke rol. Mijn doel is om van belang te zijn voor dit Club Brugge. Ik ben hier nu vier dagen op training onder de vleugels van coach Garrido. Hij is een goede trainer met een duidelijke visie en hij weet wat hij wil. Hij wil uit iedere speler het beste halen. Ik heb hem graag als trainer en ik kijk er naar uit om dit seizoen met hem te werken”, besluit de jonge aanvaller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties