Suarez met Rode Duivels naar WK?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 250 reacties
Suarez met Rode Duivels naar WK?
Foto: © SC

Matias Suarez gaat in augustus al de procedure opstarten om een Belgisch staatsburger te worden. Op die manier komt de aanvaller meteen in aanmerking voor de Rode Duivels. Maar of het zo'n vaart zal lopen?

Suarez wil Belg worden. De Argentijn start in augustus al de naturalisatieprocedure op. De aanvaller van Anderlecht woont al sinds 2008 in ons land. Naar alle verwachtingen zal de zaak vlot verlopen en zou hij begin 2014 een Belgisch paspoort moeten bezitten.

Begin 2014 en dus op tijd voor het wereldkampioenschap in Brazilië. Suarez, die geen enkele A-selectie voor Team Messi en co op zijn teller heeft staan, komt dus in aanmerking voor een plaats bij de Rode Duivels. Al zal het zo’n vaart wellicht niet meteen lopen. Enerzijds heeft Marc Wilmots zijn vaste kern min of meer bij elkaar. Anderzijds liet Suarez eerder al verstaan ervan te dromen aan de zijde van onder anderen Lucas Biglia te spelen bij de Argentijnse nationale ploeg.

Met een Belgisch identificatiebewijsje wordt het voor Suarez al eenvoudiger om een transfer richting Premier League te versieren. De aanvaller verlengde echter onlangs zijn contract tot 2017 in het Astridpark. Misschien toch een hint richting Wilmots?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties