Grétarsson: "Jonge spelers verdienen pluim"

Jens Hoofteer
| 4 reacties
Grétarsson: "Jonge spelers verdienen pluim"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge speelde vrijdagavond 1-1 tegen de Engelse tweedeklasser FC Barnsley. Geen topprestatie, maar toch waren er enkele lichtpunten."Het laatste halfuur van de eerste helft was het genieten", laat sportief manager Arnar Grétarsson weten op de clubwebsite.

De confrontatie met FC Barnsley was de eerste echte test van de voorbereidingsperiode. De conclusie van dit duel is dat Juan Carlos Garrido nog heel wat schaafwerk voor de boeg heeft. Toch zag sportief manager Arnar Grétarsson ook veel positieve punten.

“Onze eerste tien minuten verliepen ietwat stroef”, vertelt Grétarsson. “Nadien heb ik genoten van onze goede veldbezetting en vlotte balcirculatie. De tweede helft was minder. Dat is tijdens de voorbereiding niet abnormaal. Bovendien raakten door de logische wissels ook de automatismen uit de ploeg. Er was naar het wedstrijdeinde toe vooral minder diepgang. Onze jonge spelers verdienen een pluim. Ze bewezen veel in hun mars te hebben.”

Grétarsson had het naast de prestaties van Club ook over de staat van de grasmatten in Engeland. Blauw-zwart speelde er op een pareltje van een grasmat. De vergelijking met een biljartlaken is niet eens overdreven.

“We kunnen daar in België alleen maar van dromen”, lacht Grétarsson. “Het was in dit geval wel een nieuw aangelegde grasmat, bestaande uit 93 % natuurlijk en 7% synthetisch gras. Er is geen half sprietje te ontwarren. Jan Breydel ligt er ook nu weer zeer goed bij, maar eenmaal we over een eigen stadion beschikken, is dergelijke mat zoals in Barsnely zeker een aanrader. Het is een dure investering, maar het is het geld zeker waard.”   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties