Essevee lijdt eerste nederlaag

Jens Hoofteer

Zulte Waregem heeft een eerste nederlaag in deze oefencampagne geleden.Het team van Francky Dury verloor met 3-2 van de Franse tweedeklasser Lens.

Zulte-Waregem zorgde na tien minuten voor de eerste dreiging, maar het was Lens dat net voor het halfuur op hoekschop op voorsprong kwam. Tien minuten later kreeg Skulason een trap te incasseren. De Ijslander werd uit voorzorg naar de kant gehaald. Beide ploegen kregen nog enkele kansen, maar het bleef 1-0.

Essevee begon gretig aan de tweede periode en Hinostroza maakte er met een knal van net buiten de zestien 1-1 van. Yahia zorgde twee minuten later echter opnieuw voor een Franse voorsprong. Twintig minuten voor tijd werd Naessens in het strafschopgebied neergehaald door de doelman. De fauw zette de elfmeter feilloos om. Lens klom snel weer op voorsprong nadat een afgeweken bal achter Bossut in doel verdween.

Essevee zette nog alles op alles maar kon een eerste nederlaag in deze oefencampagne niet meer vermijden.

Zaterdag om 17 uur speelt Zulte Waregem zijn laatste oefenpot in het Regenboogstadion: de galawedstrijd tegen bekerwinnaar Bordeaux.

Doelpunten: 27’ Yahia 1-0, 52’ Hinostroza 1-1, 54’ Yahia 2-1, 70’ De fauw (pen.) 2-2, 76’ Guillaume 3-2

Zulte Waregem speelde met: Bossut, Duplus, D’Haene, Colpaert (64’ Vandenbroucke), Godeau, Skulason (36’ Damour), Trajkovski (46’ De fauw), Berrier (46’ Hinostroza), Naessens, Conté (74’ Maatoug), Leye (64’ Bongonda)