Haar in de boter tussen Kouyaté en Anderlecht

Haar in de boter tussen Kouyaté en Anderlecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cheikhou Kouyaté wil hogerop, dat is al langer duidelijk. De Senegalees droomt van de Premier League en is teleurgesteld dat Anderlecht hem aandrong om voor Kiev te kiezen. Hij vraagt RSCA ook om de vraagprijs te laten zakken.

Er is dus wat wrevel tussen beide partijen. Anderlecht kreeg veel geld van Kiev voor Kouyaté, maar die heeft nog geen zin in een avontuur in het vroeger Oostblok. "Alleen ik zal bepalen waar mijn toekomst ligt. Ik wil naar een competitie die hoger staat aangeschreven dan de Belgische. Engeland natuurlijk, maar ook Frankrijk of Duitsland bevallen me wel. In Oekraïne of Rusland heb ik nu echt geen zin. Dat is iets voor als ik 29 jaar ben. Momenteel zijn sportieve keuzes voor mij belangrijker dan geld", aldus Kouyaté aan Het Nieuwsblad.

Van de het hele Kiev verhaal bleef wat hangen bij de verdediger. "Er zijn veel zaken gebeurd tussen mij en de club. Voor Kiev ontbrak alleen mijn handtekening nog, maar ik wilde echt niet. Je ziet dat voetbal pure business is, hè. Ja, ook Mbokani heeft mij gebeld om mij te overtuigen."

De Premier League draagt nog steeds de voorkeur weg van de speler zelf, maar hij vindt dat Anderlecht te veel geld vraagt. "Ik hoop dat Anderlecht mijn prijs laat zakken. Geen enkel Engels team zal 7 miljoen willen betalen voor mij. Dat is enorm veel. De club moet ook redelijk zijn omdat ze mij in 2008 voor niets weghaalde bij Brussels en de transferprijs moet ook in verhouding zijn met wat ik hier verdien. Hopelijk komt er door mijn nieuw paspoort nu snel een concreet voorstel, zodat we opnieuw kunnen onderhandelen."

Kouyaté kreeg zijn Belgisch paspoort, waardoor hij makkelijker in Engeland aan de slag kan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties