Reactie Garrido: "De Sutter belangrijk in kleedkamer"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Garrido: "De Sutter belangrijk in kleedkamer"
Foto: © SC

Club Brugge won gisteren met 2-1 van VfL Wolfsburg. Juan Carlos Garrido was vooral blij met het resultaat. "Het is belangrijk om voor eigen publiek meteen de volle buit te pakken."

Cédric De Volder in Brugge

Club zette gisteren VfL Wolfsburg opzij met 2-1. Het wedstrijdverslag kan je HIER nog eens nalezen. Is blauw-zwart nu ook titelfavoriet? Een kleine kanttekening: vorig seizoen werd Champions League-finalist Borussia Dortmund nog verslagen. Maar dat neemt niet weg dat de overwinning een opsteker is voor Juan Carlos Garrido en co.

"Ik ben blij met het behaalde resultaat", vertelt de Spaanse oefenmeester na afloop. "Oefenwedstrijd of niet, we spelen altijd voor de overwinning. Bovendien is het belangrijk om voor eigen publiek meteen de volle buit te pakken. Wat ik van de zwakke eerste helft vond? Er waren inderdaad enkele mindere punten, maar we hebben nog een week om daaraan te schaven."

De Sutter op de bank?

Tom De Sutter scoorde meteen bij zijn debuut voor blauw-zwart. Garrido staat voor de zware keuze tussen de ex-speler van RSC Anderlecht en Eidur Gudjohnsen. Toch liet de oefenmeester tussen de lijnen verstaan dat de IJslander momenteel zijn voorkeur wegdraagt. "Tom vergelijk ik graag met Timmy Simons en Jonathan Blondel. Hij is een enorm belangrijke troef in de kleedkamer, maar Gudjohnsen speelt al de hele voorbereiding in de aanval. De Sutter is net aangekomen."

De centrale as van de defensie is dan weer enorm jong. Krijgen de 20-jarige Brandon Mechele en de 18-jarige Bjorn Engels hun kans? "Die jongens verdienen hun kans en ik heb honderd procent vertrouwen in hun kwaliteiten", besluit Garrido. "Een basisplaats? Ja, ze zullen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties