Hoe vergaat het de spelers van Beerschot?

Jens Hoofteer
| 25 reacties
Hoe vergaat het de spelers van Beerschot?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot AC ging op het einde van vorig seizoen in vereffening. De club hield op te bestaan en de spelers moesten op zoek naar een nieuwe werkgever. Wie heeft waar onderdak gevonden? Hieronder een overzicht…

Doelmannen

Stijn Stijnen zit momenteel nog zonder club. De doelman houdt zich nu bezig met derdeklasser Sporting Hasselt, waar hij voorzitter is.

Koen Van Langendonck staat onder de lat bij tweedeklasser KVC Westerlo. Hij moet in het Kuipje de strijd aangaan met Michael Cordier.

Stefan Deloose zette een fikse stap terug en keept dit seizoen voor vierdeklasser Wolvertem.

Verdedigers

Stefano Marzo traint momenteel mee bij Heerenveen. De jonge rechtsachter was tijdens de zomermaanden ook op proef bij Antwerp, maar die deal ging uiteindelijk niet door.

Dries Wuytens tekende een contract bij Willem II, dat vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie.

Frédéric Brillant keerde terug naar zijn oude club KV Oostende. De Fransman verdedigde in het seizoen 2011-2012 ook al een jaar de kleuren van de kustjongens. Afgelopen weekend wist Brillant nog te scoren in de wedstrijd tegen Club Brugge. Zijn goal leverde spijtig genoeg voor hem geen punten op. KVO verloor immers met 1-2 van Blauw-Zwart.

Maxime Chanot bereikte een overeenkomst met KV Kortrijk. De Luxemburgse centrale verdediger moet achterin een van de steunpilaren van KVK worden.  

Giel Deferm werd vorig seizoen tijdens de winterstop geleend van STVV. Deferm keerde na het faillissement van Beerschot terug naar Stayen.

Maël Lépicier trainde een tijdje mee met Cercle Brugge, maar werd deze week door Groen-Zwart doorgestuurd.

Boldizsar Bodor komt dit seizoen uit voor NAC Breda. De Hongaar speelde tussen 2004 en 2011 ook al in Nederland bij Roda JC.   

Raúl Bravo keert terug naar zijn geboorteland. De Spanjaard kon bij Beerschot nooit potten breken en gaat nu in de Segunda División aan de slag bij Córdoba. In een ver verleden speelde Raúl Bravo nog aan de zijde van Zinédine Zidane, Raúl en David Beckham bij Real Madrid.   

Middenvelders

Wim De Decker ruilde deze zomer het Kiel voor de Bosuil. De ervaren verdedigende middenvelder moet Antwerp dit seizoen mee naar de titel in de tweede klasse loodsen.  

Joachim Mununga was tussen 2008 en 2011 een graag geziene speler bij KV Mechelen. Na twee verloren jaren bij het Turkse Gençlerbirligi kwam Mununga bij Beerschot terecht, maar ook bij de Ratten kon de Belgische Congolees niet overtuigen. Mununga hoopt dit seizoen op eerherstel bij RAEC Mons, maar moest al twee keer tevreden zijn met een invalbeurt.  

Joey Suk keerde terug naar Nederland en tekende net als Boldizsar Bodor een contract bij NAC Breda.

Stijn Wuytens heeft momenteel nog geen club.

Hernán Losada ruilde Beerschot voor Lierse. De Argentijn moet de draaischijf worden van het team van Stanley Menzo, maar bracht voorlopig nog te weinig.

Alpaslan Öztürk wist een contract te versieren bij Standard. De jonge Belg met Turkse roots speelde afgelopen weekend  een uur mee tegen Lierse en deed het niet onaardig.

Funso Ojo leek aanvankelijk naar het Italiaanse Chievo Verona te verkassen, maar de transfer sprong op het laatste moment af. De jonge Belg trainde de afgelopen weken mee met Antwerp om zijn conditie op peil te houden.

Thibaut Van Acker was eigendom van Club Brugge, maar werd door Blauw-Zwart uitgeleend aan Beerschot. Na het faillissement van de Ratten trok het jeugdproduct van Club naar buur Cercle. Bij de vereniging krijgt hij van Lorenzo Staelens het vertrouwen op het middenveld.

Aanvallers

Benito Raman was op huurbasis aan de slag op het Kiel. Dit seizoen stalt AA Gent de jonge Belg bij KV Kortrijk. In het Guldensporenstadion moet Raman proberen een basisstek te verwerven.

Kennedy Nwanganga is momenteel nog steeds speler op overschot bij RC Genk.

Roy Dayan keerde terug naar zijn geboorteland Israël en tekende er een contract bij Kiyrat Shmona.

Marvin Ogunjimi vond enkele jaren geleden bij RC Genk de weg naar de netten met de ogen dicht. Sinds zijn transfer naar Mallorca is het echter bergafwaarts gegaan met de spits. Ogunjimi werd door Mallorca verhuurd aan Standard en Beerschot, zonder al te veel succes. De voormalige Rode Duivel zit nu op huurbasis bij OH Leuven, maar moet het voorlopig ook aan den Dreef stellen met invalbeurten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties