Casteels: "Vechten voor die plaats als derde doelman"

Casteels: "Vechten voor die plaats als derde doelman"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Koen Casteels werkte maandag zijn eerste training bij de Rode Duivels af. De doelman van Hoffenheim is voorlopig derde keeper, maar Marc Wilmots liet ook al verstaan dat hij nog geen definitieve keuze maakte. Aan de 21-jarige goalie om zich te bewijzen...

Koen, hoe was je eerste training?

"Ik had een heel goed gevoel. Het is een heel leuke groep met een goede sfeer."

Heb je nu het gevoel dat de strijd om de derde plaats gestreden is?

"Nee, zeker niet. Alleen door mijn prestaties bij Hoffenheim kan ik de bondscoach overtuigen. Dat is ook de reden waarom ik ben opgeroepen. Het is aan mij om te bewijzen dat ik er bij hoor. Via de trainingen hier, maar ook in de wedstrijden bij mijn club."

Bij Hoffenheim begin je het seizoen als eerste doelman.

"Ja, vorig seizoen mocht ik al 17 wedstrijden spelen, maar de club heeft nu echt vertrouwen in me uitgesproken. Ik start eindelijk als eerste doelman en dat wil ik ook blijven."

Je concurrenten voor de nationale ploeg spelen beiden bij Anderlecht, de één als bankzitter, de andere als absolute titularis. Maar jij speelt wel in de Bundesliga.

"Proto speelt wel Europees met een Belgische topclub. Al zal de Bundesliga wel van een hoger niveau zijn dan de Jupiler League. We hebben allebei pro's en contra's. Het zal vechten worden voor die derde stek."

Ben je nu gerustgesteld? Want door de barrages in Duitsland miste je de stage in de VS.

"Ja, toen hinkte ik toch ook op twee gedachten. Ik was blij dat we gingen winnen in Dortmund en zo die barrages afdwongen, maar toch ook teleurgesteld dat ik de stage ging missen. Nu goed, door die barrages te winnen, speel ik nu nog in de Bundesliga. Dat is toch een serieuze surplus."

De schorsing van Jean-François Gillet is ook een beetje jouw kans?

"Ja, maar ik vind het heel jammer voor hem. Ik weet niks van het verhaal af, maar je leeft toch mee met een collega. Het is heel jammer voor hem die schorsing."

Je speelt terug met Thibaut Courtois. Bij de jeugd en de eerste ploeg van Genk waren jullie ook concurrenten?

"We waren concurrenten, maar ook hele goede vrienden. We sliepen altijd op dezelfde kamer bij verplaatsingen. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om naar Hoffenheim te trekken."

Het verhaal gaat dat jij beter was dan Courtois?

"Dat kan je goed gehoord hebben. (lacht) Nee, Thibaut heeft zijn kans gekregen toen ik net mijn pink gebroken had. Hij speelde een goede wedstrijd en was vertrokken terwijl ik op de bank zat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties