Colpaert: "Altijd leerrijk om tegen een veel betere tegenstander te spelen"

Colpaert: "Altijd leerrijk om tegen een veel betere tegenstander te spelen"
Foto: © SC

Zulte Waregem staat met 7 op 9 voorlopig tweede in de stand. Tegen Bergen zou het een goede zaak kunnen doen met oog op de plekken voor play- off I en vooral bovenin blijven meedraaien. Essevee onderschat Bergen echter zeker niet, geeft ook Steve Colpaert aan.

Binnen de groep is er de laatste week weinig extra onrust gekomen: “Ik heb persoonlijk met Decuyper niets te maken gehad. Dat leeft niet echt in de groep. Alle strubbelingen zijn binnen de groep ook goed opgevangen naar mijn gevoel”, aldus de centrale verdediger.

“Het is overigens ook normaal dat je wat meer in de belangstelling komt na een goed seizoen. Dat is ook een deel van het proces in het maken van een stapje omhoog. Dat is omgaan met succes. Je krijgt een ander statuut en daar moet je leren mee omgaan.”

“2-4 pandoering tegen Bergen nog niet vergeten”

En dus kunnen we terug naar de orde van de dag: de thuiswedstrijd tegen Bergen. “Dat wordt zeker geen gemakkelijke match. Bergen is een serieuze tegenstander voor ons en we zijn de 2-4 pandoering van vorig seizoen hier nog niet vergeten.”

“We moeten zeker opletten voor de counter. Ze spelen afwachtend en goed in blok en kunnen er gevaarlijk uitkomen. Een 7 op 9 als start is zeer goed, maar we willen altijd winnen. Dus ook tegen Bergen, al wordt dat zeker geen makkelijke opgave.”

“Van onderschatting is in ieder geval geen sprake, want ze hebben veel goede spitsen en heel veel loopvermogen. Ze spelen nu dan wel weer in een ander systeem als toen met Nong, maar ze blijven beschikken over veel offensief geweld.”

“Sammy blijft maar verbeteren”

Ook over zijn eigen prestaties tot op heden is Colpaert tevreden: “Ik ben samen met Karel D’Haene goed bezig achterin. Daarenboven hebben we nog eens een superkeeper achter ons staan met Sammy.”

“Hij blijft maar progressie maken en evolueren, waardoor hij elk jaar een betere doelman wordt. Ik denk dat het een hele goede zaak is voor Zulte Waregem dat ze hem langer aan de club hebben kunnen binden.”

De matchen tegen PSV zullen Zulte Waregem zeker helpen in de rest van de competitie, aldus Colpaert. “We hebben veel geleerd, met name qua ritme en snelheid van uitvoering. Dat ritme van Europees voetbal neem je mee in de competitie. Het is altijd leerrijk om tegen veel betere tegenstanders te spelen”, besloot de verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties