Reactie Boi: "Iedereen liep met de daver op het lijf"

Tamara Vereecken
| 10 reacties
Boi: "Iedereen liep met de daver op het lijf"
Foto: © SC

Frederik Boi zette de 2-0 op het bord voor Cercle Brugge. Aan z'n eigen doelpunt hechtte hij niet zoveel belang, de drie punten zijn belangrijker, om heel veel redenen blijkbaar.

Het doelpunt van Boi was misschien geen beauty maar dat is niet de reden waarom de Cerclespeler er niet echt veel belang aan hechtte. "In het klassement staan er ook geen foto's bij he, daar sta ik dus niet echt bij stil. (lacht) Wat telt, zijn de punten en dat zijn er nu vijf. Dat was ook nodig want als we vandaag verliezen, sta je onderaan en geef je punten aan rechtstreekse concurrenten. We pakken twee keer zelf een punt op verplaatsing en ontnemen er zo telkens twee aan onze directe concurrenten, dat zijn de puntjes die het 'm uiteindelijk doen. Vijf op twaalf, daar hadden we op voorhand voor getekend. We staan waar we moeten staan volgens mij."

Er werd hier en daar gevreesd voor een scenario zoals vorig jaar en dat was blijkbaar niet enkel in de media zo. "Ik had het gevoel dat de hele Vereniging met de daver op het lijf zat, van supporters tot bestuur, heel veel mensen. Niemand wil een herhaling van vorig jaar, dat begrijp ik ook, maar dat straalt uiteindelijk ook af op het veld. Er is dan een goaltje nodig om ons in de wedstrijd te krijgen en die stress te laten varen, wat gelukkig ook gebeurd is."

Frederik Boi scoorde dus tegen ex-Cercledoelman Kudimbana, die hij na de match bemoedigende woorden insprak. "Ik heb 'm inderdaad gezegd dat ze zo moeten blijven voetballen, dan komt het wel goed denk ik. Het zou ook leuk zijn voor de streekderby's dat KVO erin blijft, maar uiteraard niet ten koste van ons..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties