"Willen ook in Cofidis Cup ver geraken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
"Willen ook in Cofidis Cup ver geraken"
Foto: © SC

Royal Antwerp FC gooit momenteel hoge ogen in de tweede klasse. Maar kunnen de roodhemden die lijn ook doortrekken in de Cofidis Cup? Zondag moeten de troepen van Jimmy Floyd Hasselbaink alvast de wei in tegen Bocholt VV.

The Great Old is alvast favoriet om het laken naar zich toe te trekken. Ook coach Jimmy Floyd Hasselbaink beseft dat een nederlaag amper te verantwoorden is. “Bocholt heeft enkele leuke spelers lopen”, aldus de oefenmeester. “Maar met alle respect: we moeten de wedstrijd simpelweg winnen. Maar voetbal wordt natuurlijk niet op papier gespeeld.”

Wat is het doel van het stamnummer één in de bekercompetitie? “Antwerp is een grote club, punt. En dan moet je zo lang mogelijk meedingen op diverse fronten. Ook de fans verwachten in de bekercompetitie een sterke prestatie”, gaat de Nederlandse veldheer verder. “Ik kan het me niet veroorloven om in de Cofidis Cup met een B-elftal aan te treden. Al zullen er enkele jongens een kans krijgen. Antwerp wil echter ook in de beker zo ver mogelijk geraken.”

De voortekenen zijn alvast goed. RAFC begon de competitie met zes op zes. Toch vindt Bjorn Sengier dat het niveau de hoogte in moet. “Vorig weekend was ons niveau tegen KSK Heist in het begin van de partij ondermaats. Met alle respect voor Heist, maar tegen een tegenstander als pakweg AS Eupen of Moeskroen-Péruwelz zet je zo’n situatie niet meteen recht. Maar het was een leermoment voor de groep.”

“Onze groep heeft veel honger naar prijzen”, besluit de doelman. “En dat is misschien wel het grote verschil met vorig seizoen. Bovendien beschikken we over een coach die mentaliteit in de club brengt. En het is natuurlijk mooi meegenomen dat iedereen topfit is.”

RAFCTV was aanwezig tijdens de persbabbel van The Great Old. In onderstaand filmpje kan je de volledige persconferentie bekijken.

Opgelet! Het laden van deze video kan enkele seconden duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties