Concurrent De Bruyne heeft opties zat

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Concurrent De Bruyne heeft opties zat
Foto: © SC

Het huwelijk van Chelsea en Juan Mata zit in het slop. Jose Mourinho lijkt het niet voor de Spaanse spelmaker te hebben en maakte dat nog maar eens duidelijk door Anzhi-vedette Willian naar Londen te halen.

Mata moet echter niet treuren, want hij lijkt opties zat te hebben om zijn carrière verder te zetten bij een meer dan degelijke club. Zo zouden onder meer Manchester United, Real Maddrid en Atlético Madrid de middenvelder op hun verlanglijstje hebben staan.

Manchester United slaagt er maar niet in om Cesc Fabregas (Barcelona) of Marouane Fellaini (Everton) los te weken bij hun clubs. Daarom zou het Mata in een constructie willen betrekken waarbij Wayne Rooney de omgekeerde beweging maakt en op Stamford Bridge gaat voetballen. Voorlopig ging het volgens Jose Mourinho enkel om een cash deal, maar aangezien de Portugees Rooney écht wil is het niet uitgesloten dat Mata binnenkort in de deal wordt betrokken.

Terug naar Spanje?

Als het onderhandelen met United op niets uitloopt, moet de linkspoot nog niet wanhopen. Met Atlético staat namelijk een club te popelen om hem uit zijn lijden te verlossen bij de Blues. De club van Thibaut Courtois bezit na de transfer van Radamel Falcao naar Monaco over het nodige budget, maar zou Mata enkel willen huren.

Real Madrid dacht in het begin van de transferperiode aan de spelmaker, maar toen wilde Chelsea hem niet laten gaan. Met de nakende komst van Gareth Bale lijkt een transfer van Mata echter niet meer aan de orde bij de Koninklijke.

Ook Arsenal toont interesse

De laatste gegadigde is Arsenal. Arsène Wenger wil zich echter eerst plaatsen voor de poulefase van de Champions League alvorens de transfermarkt op te gaan. Mata zou bij Arsenal een sterk duo kunnen vormen met zijn landgenoot Santi Cazorla, al is het nog afwachten of de Gunners de Spanjaard kunnen overtuigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties