Geudens: "Kleedkamer droomt al van Anderlecht"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Geudens: "Kleedkamer droomt al van Anderlecht"
Foto: © SC

RAEC Mons maakt zich op voor een tripje naar de Kempen. De roodhemden geven in het teken van de Cofidis Cup immers KVC Westerlo partij. En de tweedeklasser gelooft in haar kansen. "We hebben een haalbare kaart geloot", aldus Kevin Geudens.

Door Cédric De Volder

KVC Westerlo droomt al van de komst van Anderl… RAEC Mons. De Kemphanen ontvangen immers de eersteklasser in de zestiende finales van de Belgische beker. Bergen, dat momenteel de rode lantaarn draagt in de Jupiler Pro League, kan dus wel eens voor een verrassing komen te staan. Wat verwacht Kevin Geudens van de partij?

“Een bekerloting kan altijd beter, maar ik denk dat we zeker niet kansloos zijn tegen RAEC Mons”, vertelt de 32-jarige middenvelder in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Bovendien is het leuk om de partij thuis te kunnen afwerken. Al besef ik zelf maar al te goed dat Bergen niet meteen dé publiekstrekker is.”

"Bergen zal ongetwijfeld een taaie klant worden, maar laat Anderlecht dan maar naar het Kuipje komen"

Op papier heeft Westerlo de gemakkelijkste opdracht van alle 'kleine broertjes'. Bergen sprokkelde de voorbije vijf weken amper één puntje en dreigt een moeilijk seizoen tegemoet te gaan. “In mijn ogen is er amper een verschil tussen de top van de Belgacom League en de lagere regionen van de Jupiler Pro League. Maar in een bekercompetitie begint iedereen opnieuw van nul en is de vorm van de dag een bepalende factor. Cercle Brugge toonde vorig seizoen dat iedereen de finale kan bereiken. Al wil ik hier nu niet opperen dat Westerlo voor een finaleplaats gaat.”

Winst tegen Bergen bezorgt de Kemphanen – ervan uitgaande dat RSC Anderlecht wel eventjes Eupen opzij zal zetten – een bezoekje van de landskampioen. “Er wordt in de kleedkamer toch al over die wedstrijd gesproken”, bekent de ex-speler van onder meer Verbroedering Geel en KV Mechelen. “Als voetballer droom je van zo’n topwedstrijden. Bergen zal zonder twijfel een taaie klant worden, maar laat Anderlecht dan maar naar het Kuipje komen.” (lacht) 

Morgen brengt Voetbalkrant.com een extraatje rond Kevin Geudens. Wat verwacht de middenvelder van de voetbaljaargang in de Belgacom League? En is Antwerp FC te pakken in de titelstrijd?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties