Kwistige slotdag op transfermarkt

Kwistige slotdag op transfermarkt
Foto: © SC

Er is nog flink wat geld uitgegeven op Transfer Deadline Day gisteren. Het hoeft niemand te verbazen dat deze dag diverse ploegen heeft herschapen. Een overzicht van de meest opzienbarende transfers op de laatste dag.

Door Aernout Van Lindt

Van de transfers in de Jupiler Pro League zullen we de komende dagen uitgebreide overzichten maken, maar we nemen alvast even een blik op de transfers die buiten de grenzen van de Jupiler Pro League zijn gebeurd. Daar zijn toch enkele opvallende transfers er al dan niet doorgekomen.

De recordaankoop - Bale:

Wekenlang zat het er aan te komen en stond het in de sterren geschreven. Het nummer lag al klaar, op de fanshop kon je ei zo na al shirts van Gareth Bale kopen, maar het duurde tot op de slotdag alvorens de deal echt rond was. En wat voor een deal is het geworden: bijna 100 miljoen voor de Welshmen.

Zoveel geld voor een speler geven, dan moet je hem wel kunnen opstellen. Op de linkerflank bij de Koninlijke staat al een zekere Cristiano Ronaldo, toch ook geen slechte speler. Wie wijkt naar de rechterflank? 

Arsenal doet dan toch eens een dikke transfer

De voorbije jaren was er een klassiek mopje bij elke transferdeadline. "Today it is Transfer Deadline Day, or as Arsenalfans call it ... Monday!" Dit jaar speelde Arsenal echter wel mee op de transfermarkt. Na een langdurig spelletje van "Wie is het?" de voorbije weken, werd het uiteindelijk Mesut Özil. 

Voor 50 miljoen euro mag hij het nu gaan waar maken op het middenveld van The Gunners. Of dat genoeg is voor Arsenal om terug mee te spelen voor de hoofdprijs, durven we te betwijfelen. Maar Bale out bij Tottenham en Özil extra bij Arsenal zou wel eens het verschil kunnen maken voor plek 4. Na de titel de meest bevochten plaats in Engeland misschien, omdat er Champions League-voetbal van afhangt.

Belgen zijn hot

Ook op de slotdag nog enkele transfers met Belgen: Fellaini kreeg zijn droomtransfer naar Manchester United voor 32,5 miljoen euro, terwijl ook rond Lukaku veel fuzz was in Engeland. Hij kiest voor een uitleenbeurt aan ... Everton. De deal van Toby Alderweireld kwam er definitief door, terwijl eerder ook al Chadli, Mertens en Mignolet voor leuke bedragen naar een nieuwe ploeg konden verkassen.

Het toont nogmaals aan hoe hot de Belgen (en Rode Duivels) zijn in het buitenland op dit moment. Vrijdag weten we in dat verband ook weer wat meer richting al dan niet plaatsing voor het WK in Brazilië. Het is misschien wel alvast positief dat het leeuwendeel van de Belgen de transfer heeft gekregen dat het wou, waardoor er van muizenissen alvast niet te veel sprake kan en mag zijn. 

De blijvers:

Ook opvallend hoe enkele spelers wekenlang richting een transfer lonkten en uiteindelijk toch bij hun club blijven. Om het bij de Belgen te houden: Radja Nainggolan leek op weg naar een Italiaanse topper naar keuze, maar uiteindelijk blijft hij toch bij Cagliari.

Nog een vooraanstaande blijver is Luis Suarez bij Liverpool. Hij werd wekenlang aan ploegen uit Engeland en andere Europese landen gekoppeld, maar zal dus ook komend seizoen bij The Reds blijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties