Geudens: "Goede start, maar het kan altijd beter"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Geudens: "Goede start, maar het kan altijd beter"
Foto: © SC

Westerlo en Sint-Truiden hielden elkaar dinsdagavond in bedwang in de eerste topper van het nog prille seizoen in tweede klasse. Voetbalkrant.com had een gesprek met Westerlo-speler Kevin Geudens over de match en zijn verwachtingen voor dit seizoen.

Door Timothy Collard

Het 1-1-gelijkspel was volgens Geudens een terechte uitslag. “Het was een vrij evenwichtige partij waarin wij de eerste helft domineerden en STVV beter was in de tweede helft. Voor de pauze hadden we misschien dat extra doelpuntje moeten scoren, maar daar zijn we jammer genoeg niet in geslaagd. Sint-Truiden had in de tweede helft meer balbezit, maar het was niet al te gevaarlijk. Bovendien gaven wij ook geen grote kansen weg.”

"Het is aan ons om te tonen dat we ook op verplaatsing kunnen winnen"

Na vier speeldagen is Westerlo nog steeds ongeslagen, is de ex-speler van KV Mechelen tevreden met de start? “Acht op twaalf is niet slecht, maar het kan natuurlijk altijd beter. Toch mogen we redelijk tevreden terugblikken op onze eerste wedstrijden. In tweede klasse is het altijd moeilijk om héél goed te starten. We hebben nog niet verloren en dat is positief.”

In de volgende weken volgt er een serieuze test voor Westerlo: drie opeenvolgende uitwedstrijden. “Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Nu volgt er eerst de verre verplaatsing naar Virton. Het is aan ons om te tonen dat we ook op verplaatsing kunnen winnen. Als we daar niets rapen, dan staan we maar met acht op vijftien na vijf speeldagen, hé.”

"Iedereen heeft zich versterkt en de teams zullen dicht bij mekaar hangen"

Geudens zag STVV dinsdag aan het werk en ziet in hen zeker een outsider voor de titel/promotie. “Het is een goed voetballende ploeg die zal meedoen tot het einde. Wij en STVV zijn de gevaarlijkste outsiders, terwijl Antwerp en Eupen toch de grote favorieten zijn. Antwerp moet veel spelers inpassen, dus dat is niet evident. Dat zal hen misschien wat punten kosten in het begin, maar het wordt sowieso een spannende competitie.”

“Er steekt niet één ploeg bovenuit dit seizoen. Vorig jaar deden we mee tot de winterstop, maar daarna zette Oostende toch wel een hele sterke reeks neer in de tweede en derde periode. Iedereen heeft zich versterkt en de teams zullen dicht bij mekaar hangen”, besluit Geudens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties