Interview Sengier: "Tijd om kleur te bekennen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Sengier: "Tijd om kleur te bekennen"
Foto: © SC

Royal Antwerp FC kon de torenhoge ambities nog niet waarmaken. Toch weigert The Great Old de handdoek al in de ring te gooien. "Ik heb zelfs nog nooit zo'n goed gevoel gehad bij een project als bij het onze", gooit Bjorn Sengier op tafel.

Door Cédric De Volder

Het trotse Antwerp werd bij aanvang van het seizoen tot één van de topfavorieten van het kampioenschap gebombardeerd. Toch sprokkelden de roodhemden amper acht punten in vijf wedstrijden. Voetbalkrant.com zocht Bjorn Sengier op om dé oplossing te zoeken.

Bjorn, Antwerp FC maakte geen denderende start. Waar ligt volgens jou de oorzaak van de mindere resultaten?
Sengier: “Ik had eerlijk gezegd verwacht dat we het seizoen moeizaam gingen starten. Er lopen immers heel wat nieuwkomers rond op de Bosuil. Wist je trouwens dat ik de enige basisspeler van vorig seizoen ben die ook nu nog in het team staat? Het is dan ook niet onlogisch dat het tijd vergt om de puzzel in elkaar te doen passen.”

Er is dus nog geen paniek in de rood-witte kleedkamer?
“Nee, helemaal niet. Ik heb nog geen kopjes naar beneden zien hangen. De sfeer kan natuurlijk altijd beter, maar zoiets volgt met resultaten. Bovendien moeten de nieuwkomers elkaar nog wat leren kennen. De stand kon er helemaal anders uitgezien hebben. Op de wedstrijd tegen Geel ga ik niet terugkomen (Sengier doelt op de onwaarschijnlijke strafschopfase, nvdr.) en ook tegen KAS Eupen en Moeskroen-Péruwelz lagen er kansen.”

Zorgde het puntenverlies tegen rechtstreekse concurrenten niet voor een koude douche?
“We hebben tegen Eupen en Moeskroen-Péruwelz getoond dat we minstens hun evenknie zijn, maar in de afwerking stokte de machine. Ik zou me pas zorgen gaan maken als er slecht voetbal op de mat werd gebracht. Ik ben er ook van overtuigd dat er nog niets verloren is. De club die dit seizoen het meeste regelmaat in de resultaten legt, zal de titel pakken.”

De komende partijen staan jullie oog in oog met AFC Tubize en Lommel United. Het is nu van moeten?
“Het klopt dat er nu simpelweg geen excuses meer zijn. De studieronde is voorbij en het is tijd dat Antwerp FC kleur bekent. Bovendien kijk ik zelf al uit naar de partij tegen Lommel United. Het blijft toch speciaal om tegen een ex-club te spelen. Bovendien woon ik er praktisch (de vriendin van Sengier is afkomstig uit Lommel, nvdr.). Ik heb er vorig seizoen zelfs mijn twee beste wedstrijden van het seizoen tegen gespeeld.” (lacht)

En vervolgens volgt de bestorming van het klassement?
“Ik heb nog nooit zo’n goed gevoel gehad bij een project als bij het onze. Maar bij Antwerp heeft nooit iemand geroepen dat de titel hét ultieme doel is. Er is ook nog altijd de eindronde om een promotie af te dwingen. Maar we bekijken het momenteel match per match. Eén reeks is genoeg om het team te doen ontploffen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties