Martens over Euro 2020: "Belangrijke stap vooruit"

Marc Van Den Noordgaete
| 18 reacties
Martens over Euro 2020: "Belangrijke stap vooruit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kogel is door de kerk. Er is een intentieverklaring getekend over een stadion in Brussel, mét atletiekpiste. Daarmee zet Brussel zijn kandidatuur als EK-speelstad in 2020 kracht bij. Voetbalbaas Steven Martens reageert opgelucht.

"Een belangrijke stap vooruit", tweette Martens, die daarbij alle partijen en medewerkers bedankte. Vlaams minister-president Kris Peeters heeft immers een intentieverklaring ondertekend over de haalbaarheid van het project: een voetbalstadion mét atletiekpiste. Zijn Brusselse collega Rudi Vervoort twijfelt nog, maar volgens Peeters gaat ook hij zijn handtekening zetten.

Parking C

De doorbraak is alvast een opsteker voor de kandidatuur van Brussel als speelstad voor het EK van 2020. Het nieuwe stadion is voorzien op Parking C aan de Heizel, maar die ligt op Vlaams - en dus geen Brussels - grondgebied. "Moeilijk om iedereen op één lijn te krijgen, zeker eens de politiek er lucht van krijgt", zuchtte Martens eerder in Het Nieuwsblad.

Privé

Er was wel sprake van een nationale tempel, maar daar had de CEO geen oren naar. Met de nieuwe wending in dat dossier lijkt hij ook zijn slag thuis te halen. Naast de voetbalbond, hoopt Martens op privépartners en ook RSC Anderlecht om het dossier helemaal rond te krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties