Nieuwe huurling Zulte Waregem: "Anderlecht heeft rekening gehouden met mij"

Nieuwe huurling Zulte Waregem: "Anderlecht heeft rekening gehouden met mij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem gaat vanavond op zoek naar puntengewin in Genk. Mehdi Tarfi reist normaliter meteen mee. De aanwinst hoopt bij Essevee zijn speelkansen te krijgen, al lijken speelminuten nog niet voor in de Cristal Arena te zijn.

Aernout Van Lindt in Waregem

Tarfi legt om te beginnen uit waarom hij niet langer bij de landskampioen meetraint: “Bij Anderlecht is het niet simpel om je kansen te krijgen. Ik had geen zin in een extra jaartje bij de beloften”, aldus Tarfi in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“Ik heb vorig jaar last gehad van een pubalgie, maar ben nu terug speelklaar. Ik heb de voorbereiding meegemaakt met de A-kern bij Anderlecht, dus ik ben inzetbaar – al mis ik nog wat matchritme, maar dat krijg je pas door wedstrijden te spelen.”

"Moet leuk zijn om hier kansen te krijgen"

Er waren nog kapers op de kust voor Tarfi, maar hij koos voor Zulte Waregem: “OH Leuven, Oostende, Lierse en Cercle Brugge wouden me ook allemaal, maar ik koos voor Zulte Waregem. Hier is wat meer druk om goed te spelen en de prestaties zijn hoger. Zulte Waregem is heel goed bezig, dus moet het leuk zijn om hier kansen te krijgen.”

“Ook speelt Zulte Waregem meer wedstrijden doordat ze in de Europa League en de Beker van België ook moeten spelen, dus ik hoop een kans te krijgen. Alles wat ik kan meepakken is meegenomen”, geeft de aanvallend ingestelde middenvelder toe. “Maar ik ben hier nog een weekje. Natuurlijk hoop ik al te spelen tegen Genk, maar alles op zijn tijd.”

"4-3 was pikant moment om me te laten gaan"

Bij Essevee ziet Tarfi ook Bruno Godeau en Bryan Verboom tegen, die vorig jaar al de overstap maakten. “Ik heb vaak met hen gebeld. Ze zeiden dat Zulte Waregem een goed alternatief was en dat ik hier niets te verliezen had.”

En Zulte Waregem heeft – net als bij die twee andere goudhaantjes – ook op Tarfi een aankoopoptie: “Anderlecht heeft rekening gehouden met mij. Ze wonnen anders ook niets aan mij, dus is het voor iedereen goed dat ze me lieten gaan. Die 4-3 was wel wat pikant om me te laten gaan, maar het is toch nog goed gekomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties