"Als supporter merk je niet dat er nog werk is aan Ghelamco Arena"

"Als supporter merk je niet dat er nog werk is aan Ghelamco Arena"
Foto: © SC

AA Gent speelt sinds dit seizoen in de Ghelamco Arena. Een prachtig nieuw stadion, maar toch zijn er nog enkele zaken die op punt moeten gesteld worden. Merken de supporters dat ook? Voetbalkrant.com had een gesprek met Geert De Tandt van fanclub 'De Buffalovrienden'.

Door Timothy Collard

Tegen begin oktober moet alles in orde zijn in de Ghelamco Arena. De brandweer gaf bijvoorbeeld nog geen groen licht wat betreft een officieel attest. Verschillende systemen en dergelijke zouden blijkbaar nog niet verfijnd zijn. “Maar als supporter merk je daar weinig van”, aldus De Tandt aan onze redactie.

“Qua brandveiligheid hebben wij bijvoorbeeld weinig inzicht, dat is iets waar alleen de brandweer kan over beslissen. Als we naar de wedstrijd gaan, dan merk je eigenlijk niet dat er nog veel werk is. Maar als we bijvoorbeeld om tickets gingen voor de beker, dan zag je wel dat er nog het één en ander bewoog op een doordeweekse dag.”

"Twintig minuten wandelen naar het stadion, wat gaat dat in de winter geven?"

Maar dat is volgens De Tandt ook normaal bij een nagelnieuw stadion. Hij stelt zich vooral vragen bij de bereikbaarheid met de wagen. “Er moeten natuurlijk nog zaken in orde gebracht worden, hé. Wij gaan met de bus naar de wedstrijden en hebben geen problemen.”

“Maar ik hoorde van mensen die met de wagen gaan, dat ze een twintigtal minuutjes moeten stappen tot aan het stadion. Als het goed weer is, is dat absoluut geen probleem, maar eens het winter is en het begint te regenen en te vriezen…”

De Buffalo-supporter hoopt dat zijn club daar in de toekomst toch nog werk van maakt. “Daar heersen op dit moment toch nog wat twijfels over, maar ik hoop dat AA Gent daar in de toekomst iets aan doet.”

Beter voetbal

Ondanks dat er nog enkele probleempjes zijn, kijkt De Tandt algemeen tevreden terug op het nieuwe stadion. “Ja, het is een héél mooi stadion. De eerste wedstrijden waren goed, al was het met de hakken over de sloot. Het voetbal moet evenwel beter. Laat ons zeggen dat het een uitdaging is voor de spelers om even mooie prestaties op de mat te leggen als de Ghelamco Arena.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties