Preud'homme: "Ik heb geen toverstok"

Preud'homme: "Ik heb geen toverstok"
Foto: © SC

Hotel Premier Weinebrugge, net iets buiten het centrum van Brugge en het was daar dat Michel Preud'homme met een kamerbrede glimlach de geïmproviseerde perszaal kwam binnengestapt. In zijn eigen ongebreidelde stijl legde hij uit wat hij met Club van plan is.

Door onze reporter ter plaatse

Je bent terug in België. Wat maakte dat je die stap zette?

"Ik heb twee jaar in Saoedi-Arabië gezeten en daar schitterende momenten beleefd. Op een bepaald moment begin je toch sommige zaken te missen. Zoals je kinderen en je vrienden. En ook het fanatisme van het Belgische publiek. Club bood me een antwoord op al die vragen."

Was je het beu bij Al Shabab?

"Eigenlijk had ik het wel gezien ja. Ik wou tijdens de zomer al vertrekken, maar niet naar Europa. Er waren contacten uit de Emiraten en Qatar, maar er kwam geen akkoord uit de bus met de club. Ik heb tegen de voorzitter - die een vriend is geworden - gezegd dat als er zich een mooie aanbieding voordeed, ik zou vertrekken. Ik had het gevoel dat het genoeg was geweest en ik ga altijd op mijn gevoel af."

Wat ben je de komende dagen van plan?

"Ik wil zoveel mogelijk te weten komen over de club. Ik heb al veel met Arnar en Vincent (Gretarsson en Mannaert) gepraat, maar nu wil ik de club van binnenuit ontdekken. Er heerst hier een ongelooflijk professionalisme."

Je bent gewend van het allemaal op je eigen manier te doen. Heb je bij Club daarover garanties gekregen?

"In elke club moet je uitleg verschaffen. In Saoedi-Arabië, maar ook in België. Ik werkte met Ivan De Witte, Michel Louwagie en Luciano D'Onofrio. Ook aan die mannen was ik verantwoording verschuldigd. Ik ga me proberen inpassen in de structuur die er bestaat bij Club. Maar er is ook wel gezegd door het bestuur dat als ik dingen zie die ik wil veranderen, dat ik voorstellen mag doen en dat die besproken zullen worden."

Je weet dat je bijna verplicht bent om hier een titel binnen te halen?

"Bij elke topclub is dat zo. Als ik deze kern zie, is er veel potentieel. Ik beloof echter niets. Ik ga nu de spelerskern analyseren en dat gaat altijd beter als je ze traint. Op video's zie je maar een deel van het verhaal. Ik heb geen toverstok. Het enige dat ik kan beloven is dat we hard gaan werken. En mijn ervaring is dat als je hard werkt op het eind het doel ook bereikt wordt."

Heb je de spelers om jouw voetbal te spelen?

"Het is niet zo dat ik één soort voetbal nastreef. Bij Al Shabab voetbalden we heel anders dan ik bij Gent of Standard deed. Maar het idee is wel om altijd naar voor te gaan. Ik weet ongeveer waar ik met Club naartoe wil."

Wat met Mémé Tchité?

"Mémé staat nog onder contract, maar daar kan ik nu niets over zeggen. We zullen dat de volgende dagen gaan bekijken en zien of we een oplossing voor alle partijen vinden."

Is een kern van 32 spelers niet te veel?

"Het is veel en ik zal anders moeten werken dan ik gewoon ben. Maar ja, er zijn ook spelers die al aangaven te willen vertrekken en er zullen ook blessures volgen."

Er zijn hier al veel coaches gepasseerd de laatste jaren. Waarom gaat het jou wel lukken?

"Ik weet het niet. Ik heb gezegd: ik ga ook mijn kans wagen. (lacht) Club is op zoek naar de ideale combinatie en ik hoop dat ik dat ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties