Deze spuwers gingen Mitrovic voor

Joris De Wolf
| 17 reacties
Deze spuwers gingen Mitrovic voor
Foto: © SC

Aleksander Mitrovic trakteerde dit weekend het Brugse publiek op een 'fluimconcert'. De robuuste aanvaller van Anderlecht reageerde daarmee op uitlatingen van de blauw-zwarte toeschouwers.

Mitrovic is zeker niet de eerste voetballer die zijn speeksel niet in zijn mond kan houden. In het verleden lieten menig topvoetballers zich verleiden tot het spugen in het gezicht van een tegenstander. Een overzicht!

Frank Rijkaard
Het bekendste spuugincident gebeurde tijdens de wedstrijd Nederland-Duitsland op het Wereldkampioenschap voetbal in 1990 in Italië. In de achtste finale spuugde Rijkaard tot twee maal toe in het aangezicht van de Duitse spits Rudi Völler. Beide spelers werden uiteindelijk van het veld gestuurd.

Francesco Totti
Christian Poulsen, een Deense verdediger, kreeg op het Europees Kampioenschap 2004 in Portugal een fluim van AS Roma-kapitein  vol in het aangezicht. De Italiaan werd voor drie wedstrijden geschorst.

Patrick Vieira
Tijdens de wedstrijd Arsenal – West Ham in oktober 1999 liet de Patrick Vieira zich verleiden tot spuwen in het aangezicht van Neil Ruddock. De Fransman werd zes wedstrijden geschorst en moest een boete betalen van 30.000 pond.

Lionel Messi
Het bewijs dat zelfs een van de beste voetballers ter wereld zich kan verlagen tot het spugen op tegenstanders. Messi kreeg het op zijn heupen dat Malagaspeler Duda hem meermaals zwaar tackelde.

Cristiano Ronaldo
Het Portugese wonderkind kon op het WK in Zuid-Afrika de nederlaag tegen Spanje niet verkroppen. Ronalde spuugde richting een cameraman na de wedstrijd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties