Van den Brom toverde verrassing uit zijn hoed

Van den Brom toverde verrassing uit zijn hoed
Foto: © SC

De 'surprise du chef' mogen we hem wel noemen. John van den Brom selecteerde voor de bekermatch van vanavond ene Andy Kawaya. Wie de beloften van Anderlecht niet regelmatig volgt, kent de naam waarschijnlijk niet, maar hij staat wel te boek als het volgende talent dat zal doorbreken.

Geen Samy Bourard, geen Nabil Jaadi, maar dus wel Andy Kawaya. Een beloning voor de sterke vorm die de linkerflankspeler etaleert bij de beloften. Maandag nog speelde hij een heel sterke match tegen Lierse. En ze zijn bij de Brusselaars niet over één nacht ijs gegaan, want heel de technische staf was aanwezig op de beloftenmatch, Van den Brom incluis. Die haalde de 17-jarige beloftevolle Belg prompt bij zijn kern voor de bekermatch tegen Eupen.

Terwijl Jaadi en Bourard de laatste weken een dipje kenden, bleef Kawaya sterk voetballen. Indien de jongeman met Congolese roots vorig seizoen niet geblesseerd was geraakt en pas in april weer kon aansluiten bij de groep had hij waarschijnlijk ook mee gemogen op zomerstage. Na Youri Tielemans wordt hij immers als één van de goudhaantjes van de Académy aanzien.

Bijna bij Malinwa

Bij de beloften van René Peeters is de 17-jarige een certitude. Peeters gaf ons dit seizoen ook al mee dat Kawaya het beste tot zijn recht komt als linkerspits, maar eigenlijk alle posities op de linkerflank aankan. Kawaya zijn grootste kwaliteiten zijn pure snelheid en zijn techniek. Hij doorliep vanaf de U15 ook alle nationale jeugdploegen.

Deze zomer was er even sprake dat hij uitgeleend zou worden aan KV Mechelen, maar uiteindelijk wou Malinwa niet meegaan in het verhaal. Ondertussen zal hij zich dat alvast niet beklagen, want volgens insiders staat hij heel dicht bij de A-kern, maar opteren ze daar om hem voorlopig te laten rijpen onder de vleugels van René Peeters. (Foto RSCA)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties