Vanderbiest: "Eens chique boetiek binnenstappen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Vanderbiest: "Eens chique boetiek binnenstappen"
Foto: © SC

Frederik Vanderbiest pakte gisterenavond zijn eerste driepunter van het seizoen. De oefenmeester was na afloop van de partij tussen KV Oostende en Sporting Charleroi dan ook een tevreden man. "Hopelijk komt Marc Coucke nu niet met zo'n onnozel blauw pakje af."

Cédric De Volder in Oostende

Er zullen er vandaag een paar met een zwaar hoofd rondlopen in en rond Oostende. The Kustboys pakten gisterenavond immers de eerste overwinning van het seizoen. Frederik Vanderbiest genoot na de wedstrijd dan ook zichtbaar van het succes, maar was meteen bij de zaak om een duidelijk licht te scheppen rond de partij.

“We speelden in mijn ogen vandaag onze slechtste thuiswedstrijd van het seizoen”, verrast de oefenmeester. “Maar ik kan het mijn jongens wel vergeven. (lacht) Bovendien vond ik Charleroi allesbehalve slecht voetballen, maar we konden er een pak discipline en karakter tegenover zetten. Dit is een overwinning op z’n Oostends. Het hoefde vandaag eens niet mooi te zijn, hé.”

"Overwinning op z'n Oostends"

KVO springt door de overwinning voor de eerste keer dit seizoen uit de gevarenzone. Toch geeft de voormalige speler van onder meer KSV Roeselare, wijlen RWDM en Oud-Heverlee Leuven geen zin om de teugels te vieren. “Ik heb de spelers twee vrije dagen gegeven, maar daarna moet de focus weer op de partij van volgend weekend tegen Waasland-Beveren liggen. Wie me vandaag opviel in m’n team? De voorbije weken werd van Franck Berrier gezegd dat hij niet met de volle goesting naar het Albertpark afzakte. Maar vandaag bewees hij met zijn werkkracht het tegendeel.”

Marc Coucke mag ondertussen zijn geldbuideltje openslaan. De sterke man van Oostende beloofde zijn veldheer immers een nieuw kostuum bij de eerste driepunter. “Hopelijk komt hij nu niet met zo’n onnozel blauw pakje af”, lacht Vanderbiest. “Of ik al door enkele catalogussen heb gebladerd? Ik denk gewoon eens een chique boetiek binnen te stappen. Het mag wel iets kosten.” (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties