Reactie Simons: "Ook nul houden belangrijk"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 39 reacties
Simons: "Ook nul houden belangrijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge won vanavond met enige moeite van OH Leuven. Vooral Timmy Simons toonde in de slotfase opnieuw zijn typische winnaarsmentaliteit. "Er zit nog te veel afval in ons spel."

Cédric De Volder in Brugge

Timmy Simons toonde zich in de slotfase van de partij de enige Bruggeling die zonder moeite het hoofd boven water kon houden. Nochtans beleefde de middenvelder die laatste minuten met het nodige hartgeklop. “Na die rode kaart voor Lestienne was het alle hens aan dek. Op die momenten zie je dat er nog veel te veel afval aanwezig is in ons spel. Maar er zijn nu opnieuw twee weken om enkel aan trainen te denken.”

"Moeten spanning uit wedstrijd halen"

Club speelde nu al drie wedstrijden onder Michel Preud’homme. Er werd drie keer gewonnen met het kleinste verschil. Herleeft de ‘Daum-score’ op Jan Breydel? “We winnen en dat is in mijn ogen het belangrijkste”, gaat de aanvoerder onverstoord verder. “Bovendien is het ook belangrijk om de nul te houden. Dan heb je aan een doelpuntje voldoende. (lacht) Al vind ik dat we de spanning op het einde toch uit de wedstrijd moeten halen met een extra goaltje.”

“Al bij al ben ik tevreden met deze overwinning”, besluit Simons. “OHL is een ongelooflijke optimistische ploeg. Ze gaan van de eigen kwaliteiten uit en maakten het ons geregeld moeilijk. Vooral die voorzetten zorgden geregeld voor een beetje paniek. Wij zitten dan weer in een evolutie. Ik merk wekelijks dat er stappen worden gezet. De toekomst oogt mooi.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties