Hazard: "Speelde maar twee goeie matchen"

Hazard: "Speelde maar twee goeie matchen"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Eden Hazard stond na de training de pers te woord in de catacomben van het Koning Boudewijnstadion. De kleine ster van Chelsea is niet tevreden over zijn eigen kwalificatiecampagne.

Sander De Graeve in Brussel

Hazard is bijna topfit. “Ik heb nog steeds wat last van mijn knie, maar dat zal tegen de wedstrijd wel in orde zijn. Hoe ik het heb opgelopen? Ik kan niet tackelen (lacht), Ik tackelde Moussa, maar deed mezelf pijn. Ik probeer altijd te doen wat de trainer me vraagt, ook mee verdedigen. Het is niet mijn voornaamste taak, maar als ik het team ermee kan helpen doe ik het.”

Volgens de sterspeler van Chelsea is het belangrijk om snel te scoren.“Ze gaan drukken, zeker omdat ze voor eigen publiek spelen. Een snelle goal zou de match veel makkelijker maken voor ons. We gaan om te winnen, om één goal meer te scoren dan hen. Het team dat de kansen afmaakt, zal winnen. Wij hebben graag de bal, maar zij ook. Ze hebben ook veel kwaliteit. Ik denk dat het 50/50 zal zijn qua balbezit.”

Hazard zal tegen Kroatië Romelu Lukaku voor zich vinden in plaats vanBenteke. “Romelu heeft een andere stijl dan Benteke. Benteke is meer een echte targetman. Romelu heeft andere kwaliteiten, maar kan ook uit de voeten als targetman. Dat hij de vlotst scorende speler van Chelsea is? Dat klopt, ik hoop dat hij blijft scoren.”

De kleine middenvelder had het ook nog over De Bruyne. “Hij heeft nietminder kwaliteiten dan een ander, maar er is veel concurrentie. Ik hoop dat hij een goeie match speelt tegen Kroatië, maar ik denk niet dat Mourinho van gedacht zal veranderen.” Over zijn eigen kwalificatiecampagne is hij niet echt tevreden. “Ik heb niet voldoende gespeeld, ik miste wedstrijden door blessures. Ik heb eigenlijk maar twee goeie matchen gespeeld. Thuis en uit tegen Marcedonië.”

Een goedlachse Eden Hazard weet nog niet precies wat er zal gebeurenals de Rode Duivels zich in Kroatië plaatsen, maar dit kon hij wel al kwijt. “We gaan feesten en we gaan drinken!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties