Waarom Japan en Colombia ideale tegenstanders zijn

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Waarom Japan en Colombia ideale tegenstanders zijn
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als de Rode Duivels zich plaatsen voor het WK, oefenen ze meer dan waarschijnlijk tegen Japan en Colombia. De KBVB maakte daarin een weloverwogen keuze, lijkt ons. Waarom die twee landen net ideaal zijn, leest u hier.

Door Sander De Graeve

1) Niet te sterk, niet te zwak

Colombia en Japan zijn te duchten tegenstanders. Colombia heeft een uitstekende voorhoede en Japan is vlak voor een WK altijd een gevaarlijk land. Sterkere tegenstanders als Brazilië, Argentinië en Spanje zouden mooie affiches opleveren, maar kunnen het vertrouwen een knauw geven.

Zwakkere teams zoals Peru, Bolivië of Australië zouden geen echte test zijn en daar lonkt het gevaar van de onderschatting en de laksheid. België heeft in de aanloop naar het WK echt geen pushovers nodig.

2) Met de ranking in het achterhoofd

Colombia staat één plaats voor de Belgen in de huidige FIFA wereldranglijst. Een overwinning tegen de Colombianen zou ons dus nog iets hoger in de ranking brengen. Het zou enkel voor de statistieken zijn, de FIFA gaat normaal gezien beslissen op basis van de ranking voor de Play-offs.

Met de Wereldvoetbalbond weet je echter nooit. Het kan zomaar één of ander konijn uit de hoed toveren om te zorgen dat landen als Engeland toch nog in pot 1 belanden. Met een 3e of 4e plaats op de wereldranglijst wordt het dan moeilijker om ons land te negeren.

3) Andere voetbalculturen

Tijdens deze campagne kregen we vooral te maken met Brits en Oost-Europees voetbal, op de matchen tegen Frankrijk en de Verenigde Staten na. Voor een WK is het goed om ook al eens tegen andere voetbalculturen te spelen.

Een Zuid-Amerikaanse en een Aziatische tegenstander zijn dus een goeie keuze van de KBVB. Enkel tegen het Afrikaanse voetbal zullen we ons nog niet getest hebben, maar daar is in de laatste rechte lijn nog alle tijd voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties