Erwin Vandenbergh: "We komen nog niet in de buurt van de Oranjegekte"

Joris De Wolf
| 22 reacties
Erwin Vandenbergh: "We komen nog niet in de buurt van de Oranjegekte"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Tegenwoordig loopt iedereen storm voor onze nationale ploeg. De 'duiveluitdagingen' die de voetbalbond organiseert zijn een schot in de roos. Zo stonden er woensdag 3000 mensen onze spelers uit te zwaaien in Zaventem. "Maar we komen nog niet in de buurt van de Oranjegekte."

Door Joris De Wolf

Erwin Vandenbergh was een van de grondleggers van de succesperiode van onze Rode Duivels tussen 1980 en 1990. Hij heeft de duivelsgekte van Mexico 86 ook nog op de eerste rij meegemaakt. “Maar dat kan je helemaal niet vergelijken met wat er vandaag gebeurt”, zegt de 54-jarige voormalige speler van Anderlecht in een interview met voetbalkrant.com.

“In mijn tijd was het allemaal niet zo vanzelfsprekend. Tegenwoordig is het veel makkelijker om mensen te mobiliseren. De sociale netwerksites Facebook, Youtube en Twitter zorgen mee voor de hype die er nu rond onze nationale ploeg hangt. Dat was dertig jaar geleden helemaal niet het geval.”

Ook al zijn onze supporters laaiend enthousiast, toch predikt Vandenbergh rust en kalmte. “We zouden een voorbeeld moeten nemen aan de Nederlanders. Zij blijven hun team ook steunen in minder goede dagen, dat is bij ons nog niet het geval. Alle Nederlanders hebben een ‘Oranjegevoel’.

“Momenteel komen onze supporters nog niet in de buurt van die Oranjegekte, maar dat kan nog altijd gebeuren. Het is een groeiproces. Als de resultaten goed blijven zal de populariteit alleen maar toenemen. Eigenlijk is het niet onlogisch dat we op dat vlak nog achterlopen op onze noorderburen. Zij identificeren zich al tientallen jaren met de kleur oranje. Bij ons is het een recent gegeven”, besluit Vandenbergh

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties