Marc Wilmots: "We zijn klaar voor een laatste finale"

Joris De Wolf
| 3 reacties
Marc Wilmots: "We zijn klaar voor een laatste finale"
Foto: © SC

Bondscoach Marc Wilmots stond deze namiddag na de laatste training van de Rode Duivels voor de wedstrijd tegen Wales de pers te woord. Hoewel onze nationale ploeg al geplaatst is voor Brazilië, gaat Wilmots weinig veranderen aan zijn basisopstelling.

Een honderdtal kijklustigen trotseerden het regenachtige weer om de training van de Rode Duivels bij te wonen in het Koning Boudewijnstadion. Alle 24 geselecteerden waren paraat. “We hebben plezier gemaakt, maar de intensiteit van de training was zeker op niveau”, zegt Wilmots. “Iedereen is fit, we gaan er dan ook alles aan doen om een goed resultaat te boeken. Die laatste finale brengen we hopelijk tot een goed einde.”

In vergelijking met de wedstrijd tegen Kroatië zullen er drie nieuwe gezichten aan de aftrap verschijnen. Pocognoli neemt de positie op linksback in en Vermaelen speelt in het hart van de verdediging. Voor de geschorste Fellaini is nog geen vervanger aangeduid.

Wie achteraan wegvalt is nog niet bekend. Vertonghen kan immers ook centraal uit de voeten. Thibaut Courtois staat zeker in doel. Met Christian Benteke neemt Wilmots geen risico. “Ik wil Christian bedanken voor zijn harde werk de voorbije dagen. Hij heeft er alles aan gedaan om te kunnen spelen, maar nu moeten we geen risico nemen. Zijn mentaliteit is bewonderenswaardig.”

“Ondanks het feit dat we ons al gekwalificeerd hebben, zullen de spelers zeker gemotiveerd zijn. Als je voor een uitzinnig publiek van 48.000 mensen speelt,  dan voetbal je aan 100%. We moeten ook nog denken aan onze coëfficiënt, dus boeken we best een overwinning.”

Over het geval Bakkali was de bondscoach kort. “Ik ga hem niet laten spelen om er zo zeker van te zijn dat hij niet meer voor Marokko zal kiezen. Als ik hem inbreng, is het omdat we nood hebben aan zijn kwaliteiten”, besluit een tevreden bondscoach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties