Hein Vanhaezebrouck: "Wij zijn in staat om Club Brugge te kloppen"

Joris De Wolf
| 26 reacties
Hein Vanhaezebrouck: "Wij zijn in staat om Club Brugge te kloppen"
Foto: © SC

KV Kortrijk speelt dit weekend de West-Vlaamse derby tegen Club Brugge. Trainer Hein Vanhaezebrouck en co verwachten niet alleen een vol huis, maar ook een goede prestatie van de roodhemden. "We hebben een goede thuisreputatie tegen blauw-zwart, laat ze maar komen."

Joris De Wolf in Kortrijk

Kortrijk maakt zich stilaan op voor de match van zondag. Dan komt het ongeslagen Club Brugge van Michel Preud’homme op bezoek in het Guldensporenstadion. “We verwachten een uitverkochte editie”, zegt Vanhaezebrouck op de persconferentie van deze namiddag. “Tegen Club Brugge is dat een terugkerend fenomeen.”

“In het begin van het seizoen heb ik gezegd dat ik het stadion enkele keren vol wou zien. Er komen nog thuiswedstrijden tegen Standard, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem aan. Als we de positieve lijn kunnen doortrekken moet dat zeker nog enkele keren lukken. Hoe beter de resultaten, hoe meer volk we over de vloer krijgen.”

Voor de wedstrijd tegen blauw-zwart zijn enkele spelers twijfelachtig. De vier langdurig geblesseerden Kamghain, Matton, Chanot en Pillot zijn nog volop aan het revalideren. “Raman en Petrovic hebben last van kleine blessures, hopelijk kunnen ze morgen terug aansluiten. Ook de ziekenboeg geraakt stilaan leeg. Keet en Tomasevic zijn nog niet 100% genezen, maar zullen tegen het weekend weer op volle sterkte zijn.”

“Kortrijk is een ploeg die van de eerste kan winnen en van de laatste kan verliezen”

De wedstrijd tegen Club Brugge belooft alleszins een pittig duel te worden. Onder Michel Preud’homme slikten de West-Vlamingen nog geen enkel doelpunt. “We zullen zien, Kortrijk is een ploeg die van de leider kan winnen en van de rode lantaarn kan verliezen. Na Club Brugge staan er vijf moeilijke wedstrijden op het programma, van die vijf matchen spelen we er vier op verplaatsing. Het zou dus niet onlogisch zijn moesten we daar de rol een beetje lossen.”

Twee weken geleden stuntte Kortrijk op het veld van landskampioen Anderlecht. Het werd 0-1 in het Astridpark. Die stunt nadoen lijkt niet onrealistisch. De voorbije seizoenen won Kortrijk geregeld hun thuiswedstrijd tegen Club Brugge, enkel vorig seizoen bleven ze steken op een gelijkspel. “Club Brugge is Anderlecht niet”, waarschuwt Vanhaezebrouck. “Blauw-zwart liet buitenshuis nog geen punten liggen. Ryan laat ook weinig doelpunten binnen. Ze spelen misschien niet het beste voetbal, maar als je daarmee kampioen speelt is er geen haan die daar naar kraait.”

“Club is beter in de organisatie dan Anderlecht”

“Club is beter in de organisatie dan Anderlecht. Ze hebben meer volk achter de bal, zo krijgen de tegenstanders minder ruimte. Het zal dus een gans andere wedstrijd worden dan twee weken geleden in Anderlecht. We hebben in het verleden al genoeg bewezen dat we ook tegen zulke ploegen onze plan kunnen trekken. Nu is het aan de spelers om zich te bewijzen. Bij KV Kortrijk zijn we alleszins tot veel in staat”, besluit Vanhaezebrouck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties