Preud'homme: "Vanhaezebrouck uitstekende architect"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Preud'homme: "Vanhaezebrouck uitstekende architect"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge maakt zondag de zware verplaatsing naar het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Michel Preud'homme is alvast op zijn hoede voor de fratsen van zijn collega. "Onze tegenstander is een moeilijk te ontwrichten geheel."

Cédric De Volder in Brugge

Michel Preud’homme staat zondag voor een eerste test in het trainingspak van Club Brugge. Na (relatief) gemakkelijke opdrachten tegen KSV Oudenaarde, RAEC Mons en OH Leuven trekt blauw-zwart immers naar KV Kortrijk. De roodhemden pakten twee weken geleden nog de scalp van RSC Anderlecht en lusten wel een provinciegenoot als toetje.

De Brugse T1 wil echter niet van een examen weten. “Elke wedstrijd is waardevol, maar ik verwacht inderdaad een lastige partij. Onze tegenstander is een moeilijk te ontwrichten geheel dat de voorbije weken haar waarde kon bewijzen. Elk team heeft natuurlijk de juiste spelers nodig, maar Hein Vanhaezebrouck toonde zich de voorbije seizoenen een uitstekende architect.”

"Zijn de spelers in staat om de opgelegde taken uit te voeren?"

Het was de voorbije dagen behelpen in de schaduw van Jan Breydel. Vele spelers hadden internationale verplichtingen, waardoor Preud’homme noodgedwongen enkele beloften bij de kern moest halen. “Het was niet mogelijk om met de basis te werken”, geeft de Luikenaar toe. “Het klopt dat er weinig tijd was om de partij van zondag voor te bereiden, maar eigenlijk zijn twee à drie dagen voldoende.”

Ondertussen gaat de voormalige veldheer van KAA Gent, Standard en FC Twente verder met het beoordelen van zijn kern. “Of ik al keuzes heb gemaakt omtrent bepaalde spelers? Ik wil eerst de tijd nemen om iedereen te leren kennen. En dan stelt zich nog een tweede vraag. Zijn de spelers in staat om de opgelegde taken uit te voeren?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties