Clublegende wordt 69

Marc Van Den Noordgaete
| 12 reacties
Clublegende wordt 69
Foto: © SC

Raoul Lambert is vandaag 69 jaar geworden. De Bruggeling was in de jaren '80 de sterkhouder van Club Brugge, waarmee hij de finale van de UEFA-cup speelde tegen Liverpool. Hij verdedigde ook 33 keer de kleuren van België.

De Lotte is nog altijd populair in Brugge, zo blijkt althans op Twitter. "Gelukkige verjaardag, Raoul "Lotte" Lambert. Club Brugges topscorer aller tijden met 265 goals." Indrukwekkend in elk geval, net als zijn palmares overigens. Verschillende triomfen met Club Brugge in de jaren '70 en begin '80, en ook 33-voudig Rode Duivel. In zijn hele loopbaan pakte hij ook slechts twee keer een gele kaart.

Het hoogtepunt van zijn carrière kende Lambert onder coach Ernst Happel, waarmee hij in 1976 de finale van de toenmalige UEFA-cup bereikte. Die heenwedstrijd werd op Anfield Road verloren met 3-2, de terugmatch werd 2-2. Telkens stond Lambert aan het kanon.

Blessures

Twee jaar later moest het Brugse icoon - blessuregevoelig als hij was - wel verstek geven voor de finale van de Europese beker voor Landskampioenen tegen opnieuw Liverpool. Ook die finale ging verloren (1-0 voor Liverpool).

Een samenvatting van de legendarische match bij The Reds in 1976 ziet u in volgende beelden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties