"FIFA-ranking: een idioot systeem"

Marc Van Den Noordgaete
| 37 reacties
"FIFA-ranking: een idioot systeem"
Foto: © SC

België bezet de vijfde plaats op de FIFA-ranking, voldoende om het hele systeem onder vuur te namen. Niet alleen vanuit Nederland is er kritiek, ook in eigen land is daar begrip voor.

De Rode Duivels zijn over Oranje gewipt in de ranking, en dat lijkt men niet te verteren over de Moerdijk. Door de nieuwe klassering verliezen de manschappen van coach Louis van Gaal immers hun status van reeskhoofd, nota bene aan hun zuiderse buren. "En dit ondanks het feit dat we 28 op 30 haalden in onze voorronde", luidt het.

Ook in België is er begrip voor dat standpunt, dat bleek alvast in het programma Extra Time op Sporza. "Nederland won ook oefenduels in Azië, maar de tegenstanders waren te laag gekwoteerd", luidde het bij commentators Filip Joos en Peter Vandenbempt. "Hun WK-groep in de voorronde was eveneens te zwak om hun gemiddelde omhoog te krijgen."

Relativeren

"De berekening is gewoon fout", besloot Joos. "Een idioot systeem", voegde Vandenbempt daaraan toe. Toen we rond de 50ste plaats stonden, waren we de eersten om die ranking te relativeren. Dat we zo hoog staan, zegt uiteraard wel iets. Maar relativeren blijft ook nu de boodschap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties