Reactie Ryan: "Drie fouten gaan doelpunt vooraf"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Ryan: "Drie fouten gaan doelpunt vooraf"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk won vanmiddag met 0-2 bij Club Brugge. Het eerste doelpunt van de Limburgers werd ingeluid door een foutje van Mathew Ryan. "Ik maakte op dat moment inderdaad een foute keuze", is de Australiër eerlijk.

Cédric De Volder in Brugge

KRC Genk heeft het eerste luik van ‘Super Sunday’ naar zich toe getrokken. De troepen van Mario Been wonnen met 0-2 op Jan Breydel. Vooral het eerste doelpunt van de Limburgers zorgde voor een wrange nasmaak bij blauw-zwart. Mathew Ryan moest een schot van Ngcongca Anele lossen en Jelle Vossen was er als de kippen bij om het leer tegen de touwen te duwen.

“Ik ben enorm ontgoocheld”, vertelt een zichtbaar aangeslagen doelman. “Ik maakte bij het eerste doelpunt inderdaad een foute keuze. Maar in mijn ogen gebeurden er drie zaken die niet kunnen. Om te beginnen mocht de flankverdediger rustig aanleggen. Ik moest die bal dan maar simpelweg pakken, maar er was niemand gevolgd om de afvallende bal weg te werken.”

"Genk zal ook nog punten laten liggen"

Club kijkt met deze nederlaag tegen een nul op zes aan. Sluipt er al een panieksfeertje de blauw-zwarte kleedkamer binnen? “Het gebeurt nu eenmaal dat je verliest”, legt de Australische international uit. “Gelukkig kunnen we donderdag in de derby tegen Cercle al iets rechtzetten. Al vrees ik dat we beter voor de dag zullen moeten komen. Of ik nog last ondervind van mijn schouder? Nee, ik kan vrijuit keepen.”

KRC Genk bevestigt met de overwinning de (verdoken) titelambities. Beschouwt Ryan De Smurfen als een te duchten concurrent? “Het is een beetje vroeg op het seizoen om titelfavorieten aan te wijzen”, besluit de doelman. “Al moet ik wel toegeven dat het team er staat. Maar ze zullen de komende maanden ook wel nog punten laten liggen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties