Wie haalde het team van de week?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 12 is alweer achter de rug en ook dit weekend stelde de redactie van Voetbalkrant.com het team van de week samen.

In doel koos onze redactie voor Laszlo Köteles. De Hongaarse doelman van KRC Genk onderstreepte tegen Club Brugge nog maar eens dat hij in vorm is. Hij deed zijn werk meer dan naar behoren en hield Vadis Odjidja – met ietwat geluk – van een zo goed als gemaakt doelpunt.

Achterin kiezen we voor drie verdedigers met van rechts naar links Thomas Meunier, Laurent Ciman en Kara Mbodj. Meunier was één van de weinige lichtpunten bij blauw-zwart. Hij vervulde zijn verdedigende taken en was in aanvallend opzicht meer dan eens gevaarlijk.

Ciman en Kara speelden ook beiden een dijk van een match. Kara had weinig moeite om de aanvallers van Club af te stoppen, terwijl Ciman Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic in zijn achterzak had.

Op het middenveld vinden we twee spelers van KV Mechelen terug. Cordaro en Kamavuaka speelden samen OHL op een hoopje. De jongste aanwinst van Malinwa bedankte voor zijn eerste basisplaats met twee goals, terwijl Cordaro hem tot twee keer toe bediende.

Op de flanken staan Acheampong en De Pauw. De jonge Ghanees mocht nog een starten van John van den Brom en Acheampong was een gesel voor de Standard-defensie. Ook De Pauw toonde zich gevaarlijk van op de flank. Hij schotelde Harbaoui tot tweemaal toe een treffer aan op een presenteerblaadje.

Vooraan kozen we voor drie diepe spitsen die dit weekend goed bij schot waren. Ezekiel scoorde het minst van het drietal, maar tekende wel voor een fraai kopbaldoelpunt tegen Anderlecht. Siani schonk KV Oostende dan weer een tweede driepunter van het seizoen. De Kameroener tekende tegen Lierse voor de enige twee doelpunten van de wedstrijd.

Hamdi Harbaoui deed de touwen dit weekend ook alweer twee keer trillen en zit ondertussen al aan elf treffers. De Tunesiër toonde zijn torinstinct met twee rasechte spitsendoelpunten tegen Waasland-Beveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties