KV Oostende zkt doelman: "Berthelin moet opnieuw keeperstrainer kunnen zijn"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
KV Oostende zkt doelman: "Berthelin moet opnieuw keeperstrainer kunnen zijn"
Foto: © SC

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Bij KV Oostende traint sinds dinsdagmorgen een nieuwe doelman mee. De Gabonees Didier Ovono krijgt de tijd om de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten. "Maar over die zaak kunnen we voorlopig weinig zeggen", aldus sportief directeur Luc Devroe aan Voetbalkrant.com.

Fred Vanderbiest gaf in het begin van het seizoen de voorkeur aan Nicaise Kudimbana, maar dropte na een handvol wedstrijden keeperstrainer Cédric Berthelin in de ploeg. Sedertdien gaat het beter met de kustploeg, maar er is nog steeds nood aan een volwaardige nummer één tussen de palen.

"Berthelin is gehaald als keeperstrainer. Door omstandigheden is hij onder de lat terechtgekomen"

Daarom krijgt de dertigjarige Ovono de kans om aan te tonen dat hij beter is dan het huidige keepersmateriaal van de West-Vlamingen. “Hij traint sinds vanmorgen mee, maar doordat ik vergadering had heb ik hem zelf nog niet in actie gezien. Het is wel de bedoeling dat we een nieuwe doelman aantrekken zodat Berthelin zich opnieuw kan toeleggen op het trainer zijn.”

“Dat is van meet af aan de bedoeling geweest met hem, maar door omstandigheden is hij onder de lat terecht gekomen. Ik wil tot slot wel onderstrepen dat we pas écht actie zullen ondernemen als we een kwalitatief betere doelman kunnen vastleggen”, besluit Devroe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties