Interview Ferreira Carrasco: "Wacht op een selectie"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Ferreira Carrasco: "Wacht op een selectie"
Foto: © SC

Yannick Ferreira Carrasco was net als Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois aanwezig op de opening van het nieuwe Genkse jeugdcomplex. Voetbalkrant.com kon hem even kort spreken over zijn verleden bij Genk én het WK in Brazilië.

Sander De Graeve in Genk

Dat hij naar Brazilië wil met de Rode Duivels, dat mag duidelijk zijn. “Iedereen wil natuurlijk naar Brazilië, ik wacht op een selectie. Er zijn natuurlijk nog veel andere spelers, dus het wordt afwachten.”

“Het doet goed om hier nog eens te zijn en de andere jongens nog eens te zien”, aldus Ferreira Carrasco die het goed kan vinden met onder anderen Anthony Limbombe (links op de foto). “Het complex is echt prachtig.”

Ferreira Carrasco doorliep zelf heel wat jeugdreeksen bij Racing Genk en kan het dus vergelijken met de 'oude' accommodatie. “Het was toen al goed, maar nu is het nog beter. Dat is alleen maar een pluspunt voor de jeugd.”

"Groter dan bij Monaco"

Bij Monaco kunnen ze niet tippen aan de faciliteiten bij Genk. “Het is hier veel groter. Er is hier ook veel meer ruimte dan op het oefencomplex van Monaco.” Ferreira Carrasco zelf speelt na de promotie meteen aan de top van Frankrijk.

“Het niveau is echt veel hoger dan in de Ligue 2. Ook met alle nieuwe spelers die erbij kwamen.” De jonge Belg houdt knap stand tussen al die miljoenentransfers. “Daar train ik hard voor. Ik grijp elke match ook mijn kans.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties