Interview Genk draagt jeugdcomplex op aan Jos Vaessen: "Fier en dankbaar"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 43 reacties
Genk draagt jeugdcomplex op aan Jos Vaessen: "Fier en dankbaar"
Foto: © SC

Racing Genk heeft vandaag het nagelnieuwe jeugdcomplex feestelijk geopend. De Jos Vaessen Talent Academy is naast een state of the art opleidingscentrum, kostprijs 3,5 miljoen euro, ook een gepast eerbetoon aan de oud-voorzitter. Die was zichtbaar geëmotioneerd bij de opening.

Sander De Graeve in Genk

Emoties die hij zelf als een zwakte ziet. “Ik heb dat van mijn moeder, ik kan ook als ik naar televisie kijk geëmotioneerd geraken bij sterke prestaties, en dat zijn niet alleen sportprestaties. Ik zie dat als een zwakte, maar die zwakte is te sterk voor mezelf”, aldus Vaessen aan Voetbalkrant.com.

Hij is alvast trots op het nieuwe jeugdcomplex dat zijn naam draagt. “Ik wist het pas enkele dagen en het was voor mij een verrassing. Ik had zelf enkele namen, niet noodzakelijk eigennamen, voorgedragen en daar zat de mijne niet bij. Ik ben heel erg fier en dankbaar.”

Vaessen stond aan de wieg van de gerenommeerde jeugdopleiding van Racing Genk. Hij nam de beslissing om de oude site van Winterslag, waar de jeugd toen trainde, te verlaten. “Dat was noodzakelijk, het was KRC Genk onwaardig, het was zelfs te min voor provinciale. Ook al zaten we toen in financieel slechte papieren, heb ik toch mijn nek uitgestoken.”

Hoog bezoek in Genk

Die stap bleek van goudwaarde voor de club. “Die financiële middelen die we nu hebben zijn er ook dankzij de jeugd. We hebben het geld dat we verdienden aan de transfers van onze eigen jeugd nu opnieuw geïnvesteerd.”

Bij de opening waren ook een heleboel exponenten van de jeugdopleiding aanwezig zoals Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Yannick Ferreira-Carrasco.“Ik ben fier dat ze hier vandaag waren. Dankzij hun talent én het werk van onze jeugdopleiding spelen ze nu bij Europese topclubs.”

Morgenochtend vindt u hier een uitgebreide reportage van de indrukwekkende nieuwe accommodatie voor de Genkse jeugd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties