Kwalificatie Algerije eist heel wat doden

Joris De Wolf
| 11 reacties
Kwalificatie Algerije eist heel wat doden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Algerije wist zich dinsdagavond voor de vierde keer in zijn geschiedenis te plaatsen voor een wereldbeker voetbal. Dat ging uiteraard gepaard met een wilde feestnacht, maar voor sommigen ging het er iets te wild aan toe. Tijdens de festiviteiten lieten twaalf mensen het leven.

In een razend spannende wedstrijd tegen het Burkina Faso van onze landgenoot Paul Put trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind. Algerije won de terugwedstrijd met 1-0. Aangezien de heenwedstrijd met 3-2 verloren ging, waren ze zeker van een plaatsje bij de laatste 32 in Brazilië.  

Na de kwalificatie barste er een ongezien volksfeest los. Heel wat mensen kwamen al toeterend de straat op met hun wagen. Ze deden dat niet altijd even voorzichtig. Vijf mensen slipten met hun busje de afgrond in, bij een zwaar auto-ongeluk vielen er nog eens vier doden en hoe de andere drie mensen om het leven kwamen is nog niet geweten. 

Naast al de doden vielen er ook heel wat gewonden, 240 om precies te zijn. Tijdens de wedstrijd zelf, in het stadion, vielen er al heel wat gewonden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties