Top&Flop Ronaldo & Gudjohnsen

Ronaldo & Gudjohnsen
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Cristiano Ronaldo

Een grote der aarde, een kanshebber op de Gouden Bal dit jaar, een fantastistisch voetballer, die Cristiano Ronaldo. Kenmerk van topspelers is dat ze er staan als het moet. Ronaldo maakte er maar liefst drie tegen Zweden in de terugwedstrijd van de play-offs om een WK-ticket. Ook vorige vrijdag maakte hij er al eentje, waardoor hij quasi eigenhandig de WK-kwalificatie heeft weten te volbrengen. Dat wordt genieten in Brazilië.

Franck Ribéry

Een grote der aarde, een kanshebber op de Gouden Bal dit jaar, een fantastistisch voetballer, die Franck Ribéry. Vorige week moesten we hem nog in onze flop steken na een draak van een partij in Oekraïne, in de thuiswedstrijd maakte hij komaf met alle negatieve kritiek van tijdens het weekend. Hij verdeelde en heerste en legde zo de basis voor de Fransen om alsnog op en over de Oostblokkers te gaan. Faut-le-faire!

Zlatan Ibrahimovic

Een grote der aarde, een kanshebber op de Gouden Bal dit jaar, een fantastistisch voetballer, die Zlatan Ibrahimovic. Toen niemand nog een cent gaf voor de Zweedse kansen op Brazilië, zorgde hij eigenhandig voor een terugkeer. Van korte duur weliswaar, die andere topper Ronaldo pegelde er drie binnen en zo wordt het niet genieten van Ibrahimagic op de Mundial.

FLOP

Eidur Gudjohnsen

De teleurstelling was groot bij Eidur Gudjohnsen na de verloren wedstrijd in en tegen Kroatië. In Zagreb nam hij met tranen in de ogen afscheid van het internationale voetbal. De teleurstelling was groot, waarschijnlijk ook deels uit besef dat hij er een knoert van een match had opzitten. Je hebt zo van die dagen dat niets lukt en zo was het er gisteren eentje voor de IJslandse international van Blauw-Zwart. Elke controle liep bijna verkeerd, soms stond hij in de weg van ploegmaats. De stress binnen het team om zo dicht bij een WK te zitten? 

Oekraïne

Hoe stevig was het blok van Oekraïne vrijdag nog tegen Frankrijk, des te flauwer kwamen ze op de mat in de terugwedstrijd. Met wat hulp van een buitenspeldoelpunt stonden ze na een halfuur al 2-0 in het krijt, in de tweede helft was er nauwelijks drang om op zoek te gaan naar het doelpunt van de kwalificatie, achterin bleef het allemaal maar wat paniekerig. Een meer dan gemiste kans voor het Oostblokland om naar het WK te gaan.

De defensie van de Rode Duivels

We moeten eerlijk zijn: echt lekker zag het er gisteren allemaal niet uit defensief in de wedstrijd tussen België en Japan. De Rode Duivels gaven kansen weg die ze nooit zouden mogen weggeven en minstens twee van de tegendoelpunten leken vermijdbaar. Dat Japan een defensie als dat van de nummer 5 van de wereld (ondertussen nummer 11, nvdr) zoek kan tikken, dat zou eigenlijk niet mogen. Uiteraard zijn er verzachtende omstandigheden: geblesseerden, mensen met weinig matchritme, ... Maar wat we gisteren zagen heeft ons toch met de voetjes op de grond gezet. De eerlijkheid van de Rode Duivels na de wedstrijd siert hen.

Ongeluksvogel van de week: Televisiekijkers tijdens het WK

"Een WK zonder mij, daar is niet veel aan." Was getekend: Zlatan Ibrahimovic. En tot op zekere hoogte kunnen we zijn quote wel volgen. De strijd om het mooiste doelpunt op het WK 2014 ligt open, terwijl je bij plaatsing van Zweden bijna gif kon innemen op Ibrahimagic als winnaar in dat klassement. Het WK zal de Zweed zeker missen, dat het zijn vermoedelijk laatste kans was maakt het enkel droever. Tot wat Zlatan in staat zou zijn geweest in Brazilië? Dat weet alleen God.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties