"50.000 euro standaardboete voor afgelasting"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
"50.000 euro standaardboete voor afgelasting"
Foto: © SC

De Pro League kondigt monsterboetes aan voor clubs die niet alles in het werk stellen om hun veld in slechte weersomstandigheden bespeelbaar te maken. De standaardboete zal maar liefst vijftigduizend euro bedragen.

De mensen van pakweg Club Brugge, Cercle Brugge, KV Kortrijk en Sporting Charleroi krijgen het wellicht al warm. Vorig seizoen werd hun veld in de wintermaanden immers herschapen tot een ware modderpoel. Ook bij KAA Gent en KV Oostende ligt het veld er nu al enorm drassig bij.

Het Nieuwsblad laat dan nog eens weten dat de Pro League monsterboetes gaat innen voor clubs die hun veld niet bespeelbaar krijgen. De standaardboete voor een afgelasting zal vijftigduizend euro bedragen. De betrokken club moet dan ook de televisiekosten op zich nemen. Bij meerdere inbreuken kan die boete zelfs worden verdubbeld.

“Maar we gaan zeker en vast rekening houden met gevallen van overmacht”, laat Ludwig Sneyers nog optekenen. “Ik besef maar al te goed dat het bij bepaalde weersomstandigheden onmogelijk is om te voetballen op een grasveld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties